5 техники за плосък корем

2 февруари 2017 г.

2012-11-12_DCF-09-097_ret

Ако наистина искате да стегнете корема, пътят е един – балансирано хранене и спорт без хитруване. Важното е да не се оставяте на лошите навици и да имате добри рефлекси. Отдавна натрупаните килограми се свалят трудно. Открийте петте съвета на Domyos за плосък корем и тънка талия.

СЛЕДЕТЕ ПРИЕМА НА КАЛОРИИ

Имаме склонността, когато сме гладни, да бързаме да заситим глада си и това се отразява на кантара. При всеки внезапен глад се нахвърляме върху храната и след това съжаляваме. За да намалим обиколката на талията, трябва да се откажем от лошите навици. Не е нужно да се отказвате от всичко, позволявайте си каквото ви се хапва, но умерено. Следете ежедневния прием на калории, той трябва да е съобразен с възрастта ви и с физическата ви активност. Хранете се балансирано и не прекалявайте с количествата. Френската агенция по безопасност на храните напомня, че мъжете на възраст от 20 до 40 години трябва да приемат средно 2 700 калории на ден, а от 41 до 60 години - 2 500 калории. Слушайте тялото си и спирайте да се храните, когато сте сити.

ПОДБИРАЙТЕ МЕНЮТО СИ

За плосък корем и тънка талия заложете на някои прости и ефикасни рефлекси в храненето.

ПЪРЖЕНИТЕ КАРТОФИ НЕ СА ЗЕЛЕНЧУК

Кажете край на обилното похапване с мазни храни пред телевизора или след дълга вечер с приятели. Забравете лошите мазнини и дайте предимство на зеленчуците. Включете в менюто си храни, които горят мазнинитеи за обработването на които организмът изразходва повече енергия, отколкото получава. Кои са тези храни? Най-вече зелените зеленчуци, които са богати на витамини и пречистват тялото, като аспержи, артишок, чесън, патладжани (богати са на антиоксиданти и абсорбират мазнините), цвекло, броколи, моркови, целина, гъби, цикория, тиква, краставици, тиквички, зеле, брюкселско зеле, карфиол, тиквички, спанак, зелен фасул, леща, ряпа, лук, праз, царевица, чушки, домати, репички... Изборът е толкова богат, че ще ви е трудно да изберете.

СИЛАТА НА ПОДПРАВКИТЕ

Ароматните подправки имат неподозирани свойства, добавяйте ги смело към храната – кориандър, магданоз, босилек. Те съдържат фибри, които задържат част от мазнините при храносмилането и възпрепятстват абсорбирането им. Заложете на прясната мента– тя стимулира храносмилането и допринася за „плосък корем”. Приета под формата на чай половин час преди хранене, ментата намалява апетита и усещането за глад.

ВОДАТА – НОВОТО КРЕДО

Аперитивът е най-опасният момент от деня – истински капан за мазнини. За да намалите обиколката на талията, трябва да контролирате желанието си за освежаващи, но най-вече пълни със захар, газирани напитки. В една бутилка се съдържат средно около шест лъжички захар. Алкохолът също е много калоричен, освен

2017-02-domyos-article-2.jpg

че има риск от пристрастяване. Заложете на водата.За добър дренаж на тялото, пийте най-малко 2 л вода на ден. Това е най-доброто решение за изхвърляне на токсините от тялото и борба със задържането на вода. В началото може да ви е малко трудно, но с постоянство само за няколко седмици ще превърнете пиенето на вода в полезен навик.

ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Искате да намалите обиколката на талията си? Решението е сънят. Американски учени са открили връзка между продължителността на съня и риска от затлъстяване в областта на корема. Според техните проучвания, хората, които спят по-малко от 5 часа на нощ, имат тенденция да трупат повече килограми в областта на корема, в сравнение с хората, които спят по 6-7 часа на нощ. Каква е причината? Колкото по-малко спим, толкова по-гладни се чувстваме, произвеждаме повече и горим по-малко мастни клетки.Липсата на сън увеличава нивото на хормоните на глада(грелин) и намалява производството на хормоните, които ни карат да се чувстваме сити (лептин).

СПОРТ ЗА ПЛОСЪК КОРЕМ

Засилено от възрастта и отпускането на кожата, отпускането на корема (големи прави мускули, големи коси мускули, малки коси и дълбоки коремни мускули) се дължи преди всичко на липсата на упражнения. Спортът е най-добрият съюзник за плосък корем. Физическата активност, съчетана с балансирана и здравословна диета, помага за поддържане на тънка талия – колкото повече мускули има в тялото, толкова повече енергия гори то и по-трудно трупа мазнини. Не се колебайте, правете упражнения за корем. Силовите тренировки са идеални за плосък корем, защото при тях коремните мускули участват активно, освен това те подобряват метаболизма и вие горите калории, дори когато тялото ви е в покой. Работете върху всички мускулни групи, макар и основната ви цел да е стягане на корема и намаляване обиколката на талията.

Последно от Decathlon

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...