Активно ходене - най-ефикасният антицелулитен спорт

15 август 2016 г.

*Целулитът е най-неприятният за дамите естетичен проблем, който често ги кара да се чувстват несигурни във външния си вид. Добрата новина е, че съществува абсолютно естествен начин да се преборите с тази мастна тъкан, която най-често се трупа около бедрата. Научете как активното ходене може да ви помогне да моделирате тялото си и да се избавите от целулита.  *

спортно ходене 1200х630

Какво е целулит?

Целулитът представлява натрупване на мазнини най-често в горната част на бедрата и ханша, които изменят цялостната структура и релефа на подкожната тъкан и водят до образуване на т.нар. "портокалова кожа”. Причините за появата му са различни, включително:

  • лошо кръвоснабдяване;
  • слаб мускулен тонус;
  • излишно тегло;
  • генетична предразположеност или хормонални нарушения.

Основният виновник за първите три причини е уседналият начин на живот. Следователно, за да се борите с целулита**,** трябва да се движите повече. Започнете с лека, цялостно натоварваща и изграждаща издръжливост физическа активност. Активното ходене има всички тези предимства.

По какъв начин активното ходене се бори с целулита?

Справянето с целулита на първо място изисква добро кръвообращение.

За да подобрите кръвообращението си, се препоръчва практикуване на динамичен спорт, какъвто е активното ходене**. **Спортове като бягане или статичните спортове изискват много интензивни усилия за кратък период от време, ето защо оказват по-малко влияние върху кръвообращението.

Друго предимство на активното ходене е едновременното натоварване на всички мускули на тялото. Ще горите калории и следователно, ще намалите мастните натрупвания около мускулите на бедрата и седалището. Краката ви ще станат по-стройни с течение на времето.

Това е абсолютната истина - уверява д-р Бакер, лекар по спортна медицина, активното ходене* е отличен начин за борба с*** целулита***, *тъй като практикуването му оказва благоприятен ефект върху кръвообращението, като едновременно с това укрепва и тонизира мускулите.”

ходене 1200x628 (1)

Вашата стратегия за борба с целулита преди и след активно ходене

За още по-добри резултати спазвайте балансиран и здравословен храниртелен режим, който ще допринесе за намаляване на мазнините в тялото.

Практикувайте редовно активно ходене с продължителност най-малко 30 минути. След този период тялото ви навлиза във фаза на издръжливост - то ще започне да черпи от резервите на мазнини. Мускулите укрепват, а целулитът постепенно намалява.

За да останете мотивирани по-дълго време**, ходете активно с приятели. Така едновременно ще се забавлявате и ще се грижите за добрата си фигура и здравето си. **

Последно от Decathlon

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...