Непознатите методи за възстановяване или що е то електростимулация?

17 февруари 2015 г.

[caption id="attachment_3391" align="alignright" width="168"]

Любослав Петров

Любослав Петров[/caption]

Електростимулацията навлиза все повече в сферата на фитнес тренировките като средство за ефективно мускулно натоварване при хората, които не могат да си позволят активно физическо натоварване, най-често поради претърпени травми, заетост или скорошно раждане. Специално по темата Миглена Гроздеваръководителят на отдел „Фитнес” в Декатлон Витоша, както и Любослав Петров, кинезитерапевт и сътрудник в отдел "Фитнес", ни дадоха повече информация. Този уикенд подготвяме и специално събитие, посветено на електростимулацията, по време на което ще можете да тествате нашите електростимулатори и на практика да разберете как действат и какви са ползите от тях! 

Какво е електростимулация?

8336157

Електростимулацията представлява метод на физиотерапията, при който се използва слаб контролиран електрически импулс за предизвикване на съкращаване на мускулите. Електрическите импулси са изключително контролирани, като по този начин се гарантира максимално ефективното и безопасно въздействие върху съответните мускулни групи. Освен съкращаването на мускула, стимулираната област бива снабдявана с повече кръв, което подпомага за намаляване на болката. За да бъде контакта максимално добър, съответно третирането на зоната максимално ефективно, се използва контактен гел, който се нанася на тънък слой върху желаните зони.

За кого е подходящ този метод?

8336157 (1)

Електростимулацията оказва много благоприятно въздействие върху човешкия организъм и се прилага както в сферата на рехабилитацията, така и като част от редовните фитнес тренировки. Тъй като чрез този метод се стимулират по-активно мускулните групи, в сравнение с нормалните тренировки, електростимулацията се прилага от спортисти за постигане на оптимални резултати по време на физическо натоварване, както и след скорошно раждане от дамите, които искат отново да влязат във форма. Уредите са подходящи и при борба с целулит и редуциране на теглото. При рехабилитация след травми те са доказано средство за облекчаване на болката.

Мога ли да използвам такъв уред у дома?

8337922-3

Уредите за електростимулация са компактни и лесни за употреба и дават възможност за професионално приложение в домашни условия. Пример за това са портативните електростимулатори. Използването им може да бъде комбинирано с лека физическа тренировка за подсилване на ефекта от нея, като едновременно с това се постига щадене на ставите и костите от силни натоварвания.

Последно от Decathlon

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...