Влезте във форма с водни спортове

3 август 2016 г.

През последните години водните спортове набират все по-голяма популярност. Ще ви запознаем с някои от актуалните водни спортове, които, освен че са приятни и забавни, са и много ефективни.

2016-08-68-aquasports-ils-ont-le-vent-en-poupe_0.jpg

Акваспининг

Това е най-нашумелият воден спорт в момента. Практикува се с уред, наречен акваспинер, който се поставя на дъното на басейн. Така можете да въртите педали във водата, което увеличава аеробното натоварване.

Точно както традиционната велотренировка, и тази ви позволява интензивно да натоварите бедрата благодарение на съпротивлението на водата.

С този спорт се изгарят между 300 и 500 ккал на тренировка, оформят се бедрата и седалището и се намалява целулитът благодарение на дрениращия  ефект на водата.

АКВАДЖОГИНГ

Това е групова тренировка в басейн. Екипирани с колан или жилетка с тежести, трениращите загряват с няколко дължини бавно бягане. Същинската част на тренировката продължава минимум 45 минути и при нея се редуват бързо и бавно бягане.

Ползите от акваджогинга за тялото са многобройни - благодарение на налягането на водата, кръвта стига по-лесно до сърцето при ускоряване на сърдечния ритъм, като по този начин сърдечносъдовата система се натоварва по-малко, отколкото при бягане на суша. Освен това акваджогингът развива гъвкавостта, силата и издръжливостта.

АКВАЙОГА

nabaiji-conseil-aquagym-aquayoga-320x250


Основава се на упражненията от класическата йога, но се практикува във вода. За допълнителен комфорт ви препоръчваме да се екипирате с топ и обувки за водна гимнастика. Аквайогата е идеална за освобождаване от стреса и е много подходяща за бременни жени.

Не е необходимо да можете да плувате, за да практикувате аквайога. Благодарение на налягането, което упражнява водата върху мускулите ви, тези тренировки ще ви позволят да тонизирате цялото тяло без усилия и риск от травми.

АКВАБОКС

Това е „водната” версия на бойния спорт. Различни движения, заимствани от бойните изкуства, каратето, кикбокса и бокса, се изпълняват във вода в продължение на 45 минути, като едновременно с това правите аеробна тренировка и хидромасаж на тялото.

ВОДНА ГИМНАСТИКА

big_75ec61e035bd4e65bf3d54409ef522aa


Няма съмнение, че това е тренировката, която ще ви помогне да тонизирате и изваете цялото си тяло, стига да тренирате поне два или три пъти седмично в продължение на шест месеца. Тренировката включва аксесоари като топки, макарони от пяна, пулбуй, дъски за плуване и др.

Последно от Decathlon

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...