ТОП 10 на безсмислените причини да не носим каска

18 януари 2018 г.
2018-01-Untitled-1.jpg

Вашата безопасност е наш приоритет. Знаете ли, че травмите на главата са вторите най-често срещани травми при каране на ски и сноуборд. Въпреки това само 56% от възрастните носят ски каска, независимо че всички експрети я препоръчват, за да се избегнат наранявания при падане. Защо тогава не носим каска? Събрахме 10-те най-често срещани предубеждения против каската и сме сигурни, че ако и вие все още нямате този защитен аксесоар, то поне един от тези „аргументи” ще ви се стори познат. Нека променим нашите навици, като разберем, че съвременните каски са удобни, допринасят за безопасността и са задължителна част от ски екипировката.

Причина № 1:  „Не е удобна и ме дразни”

Ски и сноуборд каските на Декатлон се произвеждат с ергономична пяна и текстил, които се адаптират към формата на главата. Леки и с различни системи за стягане, нашите каски са толкова удобни, че забравяте, че ги носите.

Причина № 2:  „Не изглежда добре”

2018-01-big_474f961eccd540c2a713a44237aba8b7.jpg

Каските са незаменима част от ски и сноуборд екипировката, затова ви предлагаме богата гама от цветове и модели с различен  дизайн, които да комбинирате лесно с облеклото си, за да изглеждате още по-добре на пистата.

Причина № 3:  „Ще ми бъде горещо”

Някои модели разполагат с вентилационни системи (с или без възможност за регулиране), така че въздухът да циркулира във вътрешността на каската. От вас зависи да изберете подходящия модел.

Причина № 4:  „Притеснявам се, че ще ми е некомфортно, докато нося маска”

Маска и каска са перфектната комбинация!  Двата аксесоара се допълват взаимно,така че да осигурят максимална защита.  Препоръчваме, когато избирате каската си, да я пробвате с маската си, за да направите най-добрия избор.

Причина №5:  „Много е тежка”

Използваните материали позволяват каските да са леки и в същото време достатъчно здрави. Стандартната каска тежи около 450 г, което не е толкова много.

Причина № 6:  „Не падам никога”

Независимо от нивото и опита, лошо падане или сблъсък  винаги са възможни. И ако не го правите заради себе си, бъдете добър пример за децата.

2018-01-big_05ac9cbbed184b0fbebf1078c00e3efa.jpg

Причина № 7:  „Не знам обиколката на главата си и не мога да избера размер на каската”

Заповядайте в някой от нашите магазини. Нашите продавач-консултанти ще ви помогнат да се ориентирате за точния размер каска. Също така ще можете да пробвате различни модели и да изберете този, с който се чувствате най-добре. Препоръчваме ви да изберете модел с механизъм за регулиране, за да адаптирате лесно каската към обиколката на главата.

Причина № 8:  „Карам само на писта”

Не си мислете, че на маркираните писти сте застраховани от падане. Тук скиорите са повече, скоростта е по-висока и съответно рискът от сблъсък и падане е по-голям.

Причина № 9:  „Няма да чувам нищо”

Ски каските на Декатлон не пречат на слуха. А ако искате да говорите по телефона от пистата, каските с вграден Bluetooth са най-доброто решение.

Причина № 10:  „Не е лесно да я почистя”

Ски каските на Декатлон се почистват лесно. При някои модели може просто да свалите вътрешната част и да я  изперете в пералнята на 30 градуса. При по-старите модели използвайте влажна гъба и сапун, след това просто оставете каската да изсъхне.

Последно от Decathlon

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...