ЗАЩО ФИТНЕС ТРЕНИРОВКИТЕ ПОМАГАТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

4 февруари 2016 г.

conseils-fitness-sculpt-astuce-pourquoi-la-musculation-est-importante-pour-maigrir-header

Ако целта ви е отслабване, опитайте с фитнес тренировки. Защо? Имаме отговор на всички ваши въпроси.

КАКЪВ Е ОСНОВНИЯТ ПРИНЦИП НА ОТСЛАБВАНЕТО?

За да отслабнете, трябва да накарате тялото да изразходи енергията, складирана в мазнините. Как? Като ускорите сърдечния ритъм. Може да ускорите сърдечния ритъм, като извършвате физическа активност, напр. бягане на пътека, каране на велоергометър или като изпълнявате фитнес упражнения за оформяне на мускулите. Когато ускорявате сърдечния ритъм, правейки фитнес упражнения, удвоявате ползите от тренировката, защото изграждате мускули, които спомагат за ускоряване на загубата на килограми.

ОТСЛАБВАНЕ ЧРЕЗ УСКОРЯВАНЕ НА СЪРДЕЧНИЯ РИТЪМ

Принципно ритъмът, при който тялото изразходва най-много мазнини, е средно около 70-80% от максималния сърдечен ритъм. Теоретично максималният сърдечен ритъм може да се изчисли по тази формула - за мъже: 220 – възрастта ви, за жени: 226 – възрастта ви (при тренировка поддържайте ритъм равен на 70-80% от резултата). Забележка: когато говорим за средна стойност, имаме предвид, че може да се отклонявате под или над нея в различните етапи на тренировката. Сърдечният ритъм ще се адаптира към упражненията и ще се стабилизира.

КАК ФИТНЕС ТРЕНИРОВКИТЕ ПОМАГАТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Всички кардио спортове, като бягане или колоездене, ще ви помогнат да отслабнете, но в комбинация с укрепващи мускулите упражнения резултатите ще се подобрят значително. Защо? Колкото по-големи са мускулите, толкова повече калории изгарят. Петстотин грама мускули повече изгарят около 100 ккал.

  • Колкото по-големи са мускулите, толкова повече калории изгарят. Петстотин грама мускули повече изгарят около 100 ккал.
  • Фитнес тренировките помагат за изгаряне на мазнини, а не на мускули.
  • Фитнес с цел отслабване е фитнес за издръжливост: 6 до 8 серии с 15 до 30 повторения и кратки почивки между сериите (15 до 45 секундни). Трябва да намерите подходяща тежест, която ви уморява и оставя без дъх, но ви позволява да направите всички повторения в една серия. Една тренировка е с продължителност от 30 минути до 1 час.
  • Упражненията, които изгарят най-много калории, са функционалните упражнения, които използват големите мускули - крака, гръб, седалище (клекове, набирания, лицеви опори, лежанка и мъртва тяга).

КАК ДА ОТСЛАБНЕТЕ С ФИТНЕС?

Като начало, започнете с тренировки, които са 75% кардио и 25% силови. След няколко седмици изравнете съотношението на 50/50. Как? Има два варианта:

  • Разделете времето: напр., при едночасова тренировка правете 45 минути кардио и 15 минути силови упражнения.

  • Разделете вида на упражненията: напр., 75% кардио и 25% силови упражнения (направени в кръгова тренировка)

Не забравяйте, че за да постигнете желания резултат, трябва да разчитате 50% на спорт и 50% на храненето. Това че спортувате, не означава, че трябва да се храните повече или да консумирате повече сладки или мазни храни. Физическата активност сама по себе си не е оправдание да преяждате. За да отслабнете, трябва да се храните балансирано и здравословно (протеини, зеленчуци и въглехидрати в съотношение 1/3). Яжте плодове, за да доставяте достатъчно витамини на организма, и пропускайте междинните хранения. Ако приемате повече от необходимите на тялото ви калории (средно по 2000 калории дневно за жените и 2500 калории за мъжете), ще ви е трудно да изразходвате цялата тази енергия, въпреки тренировките.

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...