10 ПОЛЗИ ОТ КАРАНЕТО НА РОЛЕРИ

14 септември 2017 г.
2017-09-Untitled-1-1.jpg

Забавление за малки и големи, трениране на много мускулни групи, подобряване на равновесието, подборяване на сърдечносъдовата дейност – карането на ролери е спорт, който има множество ползи за духа и тялото. Ето най-важните от тях.

  1. ТЯЛОТО СЕ АКТИВИЗИРА

Карането на ролери е динамична дейност, в която учатстват много мускулни групи -  седалище, бедра, прасци, корем. Но това не е всичко, докато карате, движите и ръцете, за да балансирате. Ето защо този спорт е идеален за развиване на мускулатурата на цялото тяло и за увеличаване на тонуса.

  1. ГОРЕНЕ НА КАЛОРИИ

Енергийният разход за един час каране на ролери е около 500 калории. Редовните занимания с този спорт топят мазнините и помагат за сваляне на килограми.

  1. ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА ДЕЙНОСТ

Тъй като е спорт за издръжливост, карането на ролери стимулира цялата сърдечносъдова система и по този начин укрепва сърцето и подобрява кръвообращението. Редовните тренировки подобряват издръжливостта и сърдечния ритъм.

  1. НЕ НАТОВАРВА СТАВИТЕ

За разлика от бягането например карането на ролери е много по-малко натоварващо за ставите, особено за хрущялите на глезените, коленета и хълбоците. При този спорт няма фаза на летеж и скокове, което намалява риска от травми.

  1. ПОДОБРЯВАНЕ НА РАВНОВЕСИЕТО

Карането на ролери изисква практика и усвояване на съответната техника. По време на този процес подобрявате равновесието си, развивате гъвкавостта, ловкостта и рефлексите си.

  1. ПОВДИГА ДУХА

Веднага щом сложите ролерите и потеглите, ще усетите благотворния ефект. Карането на ролери на открито ни дава усещане за свобода и ни помага да забравим за проблемите, да се отърсим от ежедневния стрес и да се освободим от напрежението.

  1. ПРАКТИКУВА СЕ ПО МНОГО НАЧИНИ

Ролерите са лесен и достъпен спорт, който може да се практикува в свободното време, индивидуално или организирано, както и като начин за придвижване от дома до работното ви място. Вие избирате кога и как да карате, за да се поддържате във форма.

  1. СПОРТ ЗА ВСИЧКИ

Ролерите са подходящи за всички – малки и големи, мъже и жени, спортуващи с опит или начинаещи. Всеки съобразява своя стил с нивото и възможностите си. Можете да практикувате спорта със семейството или с приятелите си.

  1. ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО

Карането на ролери развива качества като самоувереност, дисциплина,решителност, смелост, позитивно отношение, желание да постигаме поставените цели. То променя умствената ни нагласа, като ни помага да сме по-силни и с по-високо самочувствие.

  1. НОВИ СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ

Ролерите са индивидуално занимание, но въпреки това често се практикуват групово, като по този начин около любимия спорт създавате нови контакти, срещате нови хора и се забавлявате.

2017-09-1big_867c745956e542ca85b483f229006f0e.jpg

Последно от Decathlon

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 20 март 2024

Loading...

Loading...