10 ПРИЧИНИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ОТБЛИЗО С ШНОРХЕЛИНГА

30 юли 2019 г.
2019-07-article-1200x628.jpg

Шнорхелингът предлага всичко необходимо за активната и забавна почивка. Този лесен и достъпен спорт ви дава възможност не само да откриете подводния свят, но и да спортувате през лятото. Още се колебаете? Предлагаме ви 10 убедителни причини да направите първите си стъпки в шнорхелинга.

ИСКАТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ЧУДЕСАТА НА ПОДВОДНАТА ФЛОРА И ФАУНА?

2019-07-article2-1200x628.jpg

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ 10 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ШНОРХЕЛИНГА.

1. ДОСТЪПЕН ВОДЕН СПОРТ

2019-07-article2-1200x628-1.jpg

Шнорхелингът е лесен, забавен и подходящ за цялото семейство спорт. Необходимо е само да умеете да плувате и да обичате водата. Имайте предвид, че някои аксесоари (пояси, макарони, жилетки и други) могат да улеснят плаваемостта и да намалят умората, за да удължат максимално удоволствието от шнорхелинга.

2. ИКОНОМИЧНО ОБОРУДВАНЕ

Първите стъпки в шнорхелинга са лесни и достъпни. Цялата ви екипировка се състои от маска, шнорхел и плавници (те не са задължителни за начинаещите, които могат да
използват аква обувки). Този комплект може да бъде допълнен с горнище или късо долнище за защита от студ, слънце и триене в подводни повърхности. Затруднявате се при ползването на маска и шнорхел? Пробвайте иновационната маска Easybreath на Subea, с която можете да дишате под водата както през носа, така и през устата. Ако се притеснявате да потопите главата си под водата, впуснете се в първия си шнорхелинг с новия ни буй за наблюдение Olu, който ще ви позволи да изследвате и наблюдавате морското дъно от повърхността.

2019-07-article4-1200x628.jpg

3. ИДЕАЛНО ЗАНИМАНИЕ ЗА ЛЯТНАТА ПОЧИВКА

Икономичното, леко и компактно оборудване превръща шнорхелинга в идеалния воден спорт за вашата лятна почивка. То се пренася лесно в кола, влак, дори и в самолет. Освен това е идеален повод за приятно и задружно прекарване на цялото семейство. Все пак шнорхелингът е спорт точно за ваканциите.

4. ГАРАНТИРАНО УДОВОЛСТВИЕ

2019-07-article5-1200x628.jpg

Шнорхелингът предлага безопасно забавление още с първото гмуркане. Не са ви необходими часове за предварителна подготовка – забавлението започва веднага. Според общоприетото схващане, за да наблюдавате подводната флора и фауна, е необходимо да се гмурнете на дълбоко. За начало можете да започнете от повърхността. Там ви очакват хиляди чудесни гледки.

5. ОТКРИВАТЕ ПОДВОДНИЯ СВЯТ

2019-07-article6-1200x628.jpg

Сложете си плавници, маска и шнорхел и се подгответе за уникално и незабравимо преживяване. Знаете ли, че морският свят представлява 70% от нашата планета? Той често остава скрит за нас, хората. Затова ние го намираме за толкова невероятен. Тази вселена е извор на живот, цветове, форми и неочаквани срещи, за които ще разказвате дълго след като излезете от водата! Какво е необходимо за този спектакъл? Само чиста и не прекалено дълбока вода. Ще се почувствате сякаш плувате в аквариум.

6. СПОДЕЛЯТЕ НОВИ ЕМОЦИИ

2019-07-article7-1200x628.jpg

За вашата безопасност е важно да не сте сами, докато практикувате шнорхелинг. Но скоро ще откриете, че това е преди всичко възможност да преживеете и споделите незабравими моменти със семейството и приятелите си, като се потопите в един съвсем нов и непознат свят.

7. СПОРТУВАТЕ АКТИВНО

Въпреки че шнорхелингът е забавление по време на вашата почивка, той си остава спорт, свързан с физическо натоварване. Всяко движение с плавниците гори калории, тренира сърцето и коремните мускули, извайва краката и поддържа физическата форма. Шнорхелингът съчетава удоволствие и физическа активност, без да ви натоварва, да преуморява тялото ви, без капка пот на челото, дори в летните горещини. Звучи добре, нали?

8. ОТПУСКАЩ И РАЗТОВАРВАЩ СПОРТ

2019-07-article8-1200x628.jpg

Чудите се каква е връзката между шнорхелинга и разтоварването? Този спорт гарантира уникални преживявания в съвсем нова среда и пълно откъсване от познатия ви свят. При него няма състезание, добро представяне или преминаване на границите на възможностите. Отвежда ви далече от ежедневието и рутината. Времето е спряло. Единствената ви цел е да се движите и да наблюдавате обкръжаващите ви подводни чудеса.

9. ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ВОДОЛАЗНОТО ГМУРКАНЕ

Шнорхелингът ще ви научи да дишате с шнорхел, да усъвършенствате баланса си във водата и техниката на плуване с плавници. Това е отлична подготовка за водолазно гмуркане. Въпреки че между тях има известно сходство, те са много различни. Водолазното гмуркане задължително изисква предварително обучение с професионалист.

2019-07-article9-1200x628.jpg

10. ЛЕСЕН ЗА УСВОЯВАНЕ ПОДВОДЕН СПОРТ

2019-07-article10-1200x628.jpg

Вече знаете, че шнорхелингът е спорт, достъпен за всеки. Въпреки това за безопасното наблюдение на подводния свят е необходимо да спазвате няколко основни правила:

  • независимо дали сте начинаещи или експерти, никога не се гмуркайте сами;
  • преди гмуркане проверявайте прогнозата за времето;
  • обозначете начална точка и няколко точки за излизане;
  • не надценявайте физическите си възможности.

УБЕДИХТЕ ЛИ СЕ ВЕЧЕ? ОСТАВА САМО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЕКИПИРОВКАТА СИ И
ДА СЕ ВПУСНЕТЕ В ЗАБАВЛЕНИЯТА НА ШНОРХЕЛИНГА.

Последно от Decathlon

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...