Американски футбол в Декатлон Подуяне

Американски футбол в Декатлон Подуяне
09/04/2019 DecathlonBG

Декатлон Подуяне, 13.04., събота, 13:00 ч.

американски футбол 1200х628

Американският футбол е вид колективен спорт с топка. Както и при европейския футбол, двата отбора имат свои зони с врати, които защитават, но цялото игрище е разграфено с линии на различни подзони с определена ширина (разстоянията се измерват в ярдове). Целта на играта е топката да достигне крайната зона на противниковия отбор и да се отбележат точки. Топката може да бъде придвижвана както чрез носене, така и чрез хвърляне или ритане. Победител е отборът, отбелязал повече точки в игралното време.

Откритата тренировка по американски футбол ще започне със загрявка, след което ще бъдат включени различни техники (high knees, side or shuffle, cross jumps (left leg, right hand), back paddle) и подходящи упражнения.

Участието е безплатно и е необходима предварителна регистрация.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК 

Повече за клуба:

Спортният клуб Sofia Bulldozers е създаден през ноември 2014 г. с идеята да популяризира и развива този спорт. Отборът се развива с бързи темпове и се налага като един от водещите в страната. Зад гърба си има десетки футболни срещу, турнири по флаг футбол у нас и в чужбина, национални шампионати, тренировъчни лагери с международно присъствие, демонстрации и отворени тренировки.

– Иво Икономов – един от първите играчи по американски. футбол в България. Също е единият от двамата сертифицирани съдии потози спорт. От 2007 г. е сред треньорите на първия български отбор – Тийм София. Сертифициран треньор е по класификация на IFAF – 2 ниво треньор (от 3 възможни).
– Божидар Проданов – един от първите играчи на Тийм София, а от 2008 г. и треньор на отбора. Сертифициран треньор от IFAF – 2 ниво. Последен треньорски сертификат от миналия месец. Преди да се занимава с американски футбол дългогодишен състезател и треньор по бойни изкуства.