Безплатно катерене от 16. до 31. май само в Декатлон Варна

Безплатно катерене от 16. до 31. май само в Декатлон Варна
04/05/2015 DecathlonBG

Месец май ще зарадва и всички любители на катеренето – от 16. до 31. май ще има безплатно катерене за всички желаещи само пред Декатлон Варна!

Катеренето – спорт за малки и големи със спортен клуб Чудните скали

Stena-5

Спортен клуб Чудните скали ни партнира в тази чудесна инициатива, която цели да популяризира катеренето, особено сред децата. Много често хората си мислят, че даден спорт не е за тях – истината обаче се разбира, едва когато човек опита.

Катеренето е комплексен спорт, за който не е нужна сериозна физическа сила. Макар много хора да си мислят, че тя определя кой е добър и кой не, истината е, че разковничето е в техниката – умението да разбираш движенията, да знаеш как да постигаш баланс, да планираш как да изкачиш даден маршрут. Концентрация, доверие и издръжливост – това са основните характеристики на катеренето. Това е спорт, който натоварва абсолютно цялото тяло – развива всички мускулни групи, сърдечносъдовата система, логическото мислене и координацията на крайниците. Само по себе си катеренето е и изключително социален спорт, подходящ за всички възрасти – обичайна гледка в залите за катерене са малки дечица, редом до сериозни катерачи и любители катерачи на средна, дори напреднала възраст.

Къде, кога и как мога да дойда на безплатно катерене?

Stena-3

Само от 16. до 31. май пред Декатлон Варна, бул. Владислав Варненчик 268, ще има специална мобилна стена за катерене, а инструкторите на спортен клуб Чудните скали ще очакват всички желаещи в съответните часове:

  • делнични дни – от 16:00 до 20:00 ч.
  • празнични дни – от 12:00 до 20:00 ч.

Осигурена е екипировка и обезопасяване, така че заповядайте да опитате! Участието е напълно безплатно и без ограничение в броя на посещенията. Очакваме ви!