Бягане през зимата: 10 съвета за поддържане на топлината

3 ноември 2017 г.
2017-11-courir-en-hiver-les-10-points-incontournables-anti-froid_0.jpg

Бягането е спорт за издържливост. То загрява тялото и позволява и на начинаещи, и на напреднали бегачи да издържат на ниски температури. Препоръчваме да следвате тези 10  съвета, за да чувствате удоволствие и комфорт по време на вашите зимни бягания.
1.

Направете загрявката си на закрито

Загрявката на закрито ще ви помогне постепенно да увеличите температурата на тялото и мускулите си. Упражненията ще раздвижат ставите и ще подобрят кординацията ви. Мускулите в долната част на тялото Ви ще заработят  безотказно още с първата крачка.
1.

Защитете се като носите няколко слоя дрехи

Оставете дебелите, тежки дрехи вкъщи! Носете три тънки или средно дебели слоя, за да бъдете добре изолирани от студа. Съвременните технологии позволяват да  произвеждаме технични продукти с дизайн, който  увеличава контрола върху топлината и в същото време отвежда потта и влагата.
1.

Изберете дрехи в тъмен цвят

Светлите дрехи абсорбират слънчевата светлина, която винаги огрява, въпреки облаците и ниската температура. Докато тренирате носете тъмни дрехи със светлоотразителни ленти. Слънчевите лъчи не са толкова топли, колкото през лятото, но топлината,  генерирана във влакната на дрехите ви е значителна.  Помнете, че светлотразителните ленти присъстват във всички продукти на Календжи.
1.

Защитете крайниците си

Вратът, ръцете и краката изстиват бързо и трябва да са добре защитени. Всъщност, когато е студено, може да загубите до 70% от телесната си топлина от тези части на тялото. Изберете подходящи ръкавици, чорапи и шапка.
1.

Носете маратонки, подходящи за времето и настилката

Най-важното, когато бягате е да запазите краката си сухи, да избегнете водата и снега да проникнат в обувката и да имате добро сцепление.
1.

Пийте течности

Студеният въздух изсушава гърлото и предизвиква дехидратация по-бързо. Пийте енергизиращи напитки преди и след бягане. Разбира се ще губите по-малко течности през зимата, откокото през лятото, но ще се нуждаете от повече глюкоза (главният източник на гориво за вашите мускули).

2017-11-kalenji-trail-aw168367362cc8367237cc8367239cc8351826cc8366275cc8366262cctci_scene_001.jpg-1_-1xoxar-640x426.jpg

Произвеждайте повече топлина като се храните.

Яжте ядки, зърнени барове и енергийни гелове. Вашите мускули и мозъчни клетки бързо ще използват въглехидратите и захарите, за да се борят срещу студа и да генерират енергия.
1.

Вдишвайте през носа

Вдишвайте през носа и издишвайте през устата! Когато е много студено или ветровито е задължително да дишате по този начин, така че студеният въздух да се затопли преди да достигне белите ви дробове.  Избягвайте да изпозлвате тази техника за дълги периоди от време.
1.

Бягайте срещу вятъра в началото на вашата тренировка

Бягането срещу вятъра ще доведе до охлаждане на тялото . Бягайте срещу вятъра в началото на тренировката и по него, когато се връщат обратно към дома. Телесната ви температура се повишава, когато бягате в посока на вятъра.
1.

Разтягайте се след всяка тренировка

Намалете скоростта, с която вашето тяло се охлажда като направите стречинг накрая на бягането си . Упражненията ще помогнат да стабилизирате температурата си, след като приключите с бягането и ще ви предпази от хипотермия.

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...