Джу Джуцу в Декатлон Подуяне на 25.03.2018

Джу Джуцу в Декатлон Подуяне на 25.03.2018
20/03/2018 DecathlonBG

Снимка: Катори Доджо

Тази неделя (25.03.2018г) от 12:00 ч. в Декатлон Подуяне клуб Катори Доджо ще представи поредната демонстрация, а след това и открита тренировка по традиционното японско бойно изкуство, наречено джу джуцу.

То включва в себе си много елементи, включващи удари с ръце и крака, хвърляния, задържания и много други. Освен доразвиването на двигателните качества, а именно сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост, то има за цел достигането на лично самоусъвършенстване, изграждането на увереността и умението да защитаваш себе си и своите близки, а не нападението и насилието над по-слабия.
Тренировката е подходяща за хора на всяка възраст, участието е напълно безплатно. Нужно е само желание от ваша страна!

Ето какво споделиха с нас от клуба за предното им събитие в Декатлон Витоша: 

„Докато провеждахме едно от нашите събития пред уважаемите гости в Декатлон Витоша, чухме едно от децата в публиката да казва: „Мамо, виж! Самураите – на живо…“. Това ни накара да се почувстваме специални, но не заради нещо друго, а заради това, че самата дума „самурай“, преведена от японски език, значи „някой, който служи“. ДА! Ние служим на обществото, служим на нашите родителите, служим на доброто. Никога не бихме могли да бъдем като древните самураи – бойци на честта и защитници на Япония, но това не трябва да ни спира да продължаваме да правим това, което правим със същата борбеност, отдаденост и мотивация! Защото пътят на бойните изкуства е труден, но пък си заслужава.“

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК