Спорт при хора с диабет

Спорт при хора с диабет
04/06/2019 Krista Eneva

Декатлон Пловдив, 08.06., събота, 11:00 ч. 

diabet

Здравето е най-ценното, с което разполагаме, затова трябва да сме информирани и да се грижим за него. Заповядайте на лекция с тренировка „Спорт при хора с диабет“, която ще се проведе в магазин Декатлон Пловдив на 8 юни от 11:00 часа в партньорство с VISIGN Fitness & Wellness Center. Нужна е единствено предварителна регистрация ТУК>>

Програмата:

 • От 11:00 до 11:20 часа –  лекционна част „Спорт при хора с диабет“, съдържаща:
  • Какво всъщност са диабетът, преддиабетното състояние и инсулиновата резистентност;
  • Кръвни и други показатели при диабет;
  • Лечение на диабет чрез хранене, спорт, билки и алтернативна медицина;
  • Медикаментозно лечение и инсулин;
  • Дългосрочни стратегии за превенция и профилактика.
 • От 11:20 до 12:00 часа –  тренировка „Инсулинова резистентност“.

Кой може да се включи:

Тренировката е подходящата за всеки, дори за хора без тази клинична картина, като превенция от заболявания, свързани не само с инсулина. Подходът е индивидуален, като за всеки темпото и продължителността на натоварванията се определят индивидуално.

Научи повече:

Инсулинът е хормон, който е в основата на регулацията на обмяната на веществата в организма.

Инсулиновата резистентност е състояние на потиснат отговор на организма към действието на инсулина. Тази аномалия се компенсира от свръхпроизводство на хормона,

което, при липса на лечение, води до следващ етап в патологията – захарния диабет тип две.

Изключително важни елементи от лечението на заболяването са промяната в начина на живот и повишаването физическата активност на засегнатия. Тренировката на VISIGN Fitness & Wellness Center е изградена именно върху тези нужди на организма и е насочена директно към повишаване на “чувствителността“ на организма към хормона инсулин. Следва се строго определен клинично доказан протокол за натоварване. Използваните техники и упражнения са подходящи както за активно спортуващи, така и за хора с ниска физическа активност. Квалифицирани инструктори и медицински персонал ще проследят състоянието на участниците.

По време на тренировката се следи пулсът, а при някои посетители и кръвната захар, за постигане на оптимални резултати. Специфичните интервални натоварвания са изследвани и документирани от различни представителни клинични проучвания и са одобрени от Световната здравна организация (WHO). Подробна информация за принципите на действие ще бъде представена и в началната фаза на тренировката по време на теоретичната част.

Не забравяй да се регистрираш  ТУК>>