Как да изберете подходящата раница?

Как да изберете подходящата раница?
10/04/2017 DecathlonBG

раница за преходи

Независимо дали излизате на разходка за няколко часа или отивате на поход за няколко дни в планината, при нас ще намерите подходящата раница. Разгледайте съветите на експертите ни, които ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.

Най-важно е да съобразите избора на раница с денивелацията и продължителността на прехода, който възнамерявате да предприемете. За да направим избора ви по-лесен ще опишем три основни вида преход и какви раница са подходящи за тях.

Преходи от няколко часа на равнинен терен или терен с лека денивелация

За този тип преходи препоръчваме нашите продукти от гамите Arpenaz и Escape/NH. Представяме ви и списък с нещата, които трябва да носите в раницата си:

Еднодневни планински преходи

Препоръчваме да използвате раница с обем между 20 и 40 литра. Ако отивате на преход с деца, задължително изберете най-големия размер раница, така че те да носят възможно най-малко багаж.

Списък с необходими неща:

Трекинг на дълги разстояния за няколко дни

Ако прекарвате в планината по няколко дни и нощувате на палатка или заслон, трябва да сте сигурни, че сте добре подготвени. Изеберете раница с обем от 50 до 70 литра.  Ако смятате да нощувате в хижи, обем 40 л също ще ви свърши работа .

За повече комфорт тези раници често имат технологии, които ги правят лесни за регулиране.

Освен това раниците на Quechua са много леки и удобни – идеални за преходи на дълги разстояния и по-продължително време.