Как да изберете подходящи ролери за вашето дете?

27 април 2017 г.

header

В тази статия ще ви помогнем да изберете най-подходящия модел ролери за вашето дете, като разберете кои важни технически характеристики е необходимо да познавате

Технически характеристики на детските ролери

Като всяка екипировка, ролерите имат определени технически характеристики, които трябва да разберете, преди да направите покупка. Колелата се предлагат с различни лагери, диаметри и степени на твърдост. Когато избирате лагери, от които зависи скороста на въртене на колелата, трябва да вземете предвид ABEC стандарта. Колкото по-висок е, толкова

Untitled-1

по-бързи са лагерите. Начинаещите се нуждаят от по-нисък ABEC номер, докато по-напредналите кънкьори трябва да изберат по-висок. Диаметърът на колелцата също е важен - трябва да се увеличава успоредно с опита на детето.

Твърдостта на колелцата се означава с с буквата А и цифра от 74 до 100. Колело с индикатор за твърдост А74 е с по-бавни лагери, по-еластично и комфортно, но се износва по-бързо. Колкото по-близо до 100А е индикаторът, толкова по-бързи са лагерите, ролерите са по-лесни за управление, колелцата имат по-дълъг живот, но се усещат повече вибрации при каране.

Шината, на която са монтирани колелцата, е последния елемент, на който трябва да обърнете внимание. Тя пренася тежестта на детето към земята. Може да бъде направена от композитен материал или алуминий.

В първия случай, шината дава по-плавно и комфортно плъзгане, но детето разполага с по-малко контрол. При алуминиевата шина детето разполага с много повече контрол върху ролерите, но се изискват и повече умения за управление.

Изберете ролери, които отговарят на опита на детето ви

За малко дете, което за първи път се качва на ролери, изберете чифт с твърди чорапи, които ще придържат краката здраво и ще ги предпазят от инциденти. Препоръчваме да изберете нашите модели от серията Play, при които могат да бъдат монтирани две колелца в задната част и едно в предната за по-лесно управление.

Размер на ролерите

Огромно значение има размера на ролерите. Той трябва да отговаря на крака на детето, а затягащата система трябва да пристяга глезените, така че те да са фиксирани стабилно. Не забравяйте за нашите модели, които имат регулируем чорап и покриват 3 размера – могат да растат успоредно с крака на вашето дете. Така не е необходимо да купувате нови ролери всяка година.

Не забравяйте да екипирате детето си с протектори и каска. Безoпaснoстта винаги е на първо място!

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...