Как да изберете спален чувал?

12 юни 2018 г.

След цял ден преходи пълноценният нощен сън е изключително важен, за да може тялото ви да се възстанови и зареди с енергия. Качеството на съня зависи от вашия спален чувал – дали той ви предоставя достатъчно топлина или прохлада, дали е удобен и най-вече дали може лесно да се пренесе от точка А до точка Б?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете спален чувал.

Когато започнете да търсите спален чувал, имайте предвид три основни неща: лесно ли се пренася, каква ще е околната температура, при която ще го използвате, и колко е удобен. Имайте предвид, че при по-дълги пътувания ще се нуждаете от повече комфорт, отколкото ако трябва да преспите някъде само за една нощ. Съобразете дали ще спите на легло или матрак – в тези случаи не ви трябва толкова мек чувал, отколкото ако спите на земята в палатка.

ЛЕСНО ПРЕНАСЯНЕ

Лесното пренасяне зависи от теглото и компактността на спалния чувал. Ако правите няколкодневен преход или

компактност на спалния чувал

трекинг с преспиване на различни места, вероятно ще носите спалния чувал със себе си заедно с храна, резервни дрехи, а вероятно и палатка – в този случай се нуждаете от лек чувал, който да заема малко място. Ако планирате да се връщате за нощувка на едно и също място, можете да си позволите да носите по-тежък чувал.

За преходи и трекинг изберете по-лек, макар и не чак толкова компактен спален чувал, за да намалите товара, който ежедневно ще носите. Все пак се старайте да не заема много място.

За къмпингуване или друг вид туризъм изберете удобен и мек, макар и по-тежък, чувал.

ТЕМПЕРАТУРА

Спалните чували са създадени с определени темератури на комфорт. Ако къмпингувате през зимата, ви е необходим чувал, който ще поддържа тялото ви топло. Може да се изненадате, но ако къмпингувате през лятото, се нуждаете от чувал, който ви осигурява прохлада. Имайте предвид, че дори времето да ви изглежда топло, температурите през нощта могат значително да се понижат, така че се информирайте своевременно преди вашето пътуване.

Съществуват 3 основни температурни категории, в които ние сме разпределили нашите спални чували:

  • Топло време с температури над 20°С.
  • Умерено време с температури между 10 и 20°С.
  • Студено време с температури между 10 и 0°С.

КОМФОРТ

комфорт на спалния чувал

Комфортът винаги е приоритет, когато става въпрос за къмпинг. Търсете чувал с по-дебел и плътен пълнеж, с еластична качулка и с повече пространство.

За преходи се нуждаете от по-тънък, лек и топъл чувал.

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...