Как да изберете столче за дете?

Как да изберете столче за дете?
27/07/2018 Vessy
детско столче

Столчетата за деца са подходящи за бебета на 9-10 месеца (веднага щом са способни да държат сами главата си изправена) и деца с тегло до 22 кг. Благодарение на коланите за гърди и крака, децата могат да се насладят на пътуването с колело, без да губят стабилност и да нарушават баланса на велосипедиста.

детско столчеСъществуват няколко типа столчета за деца, които могат да се монтират на 3 места на велосипеда: отзад на багажника, отзад, директно върху рамката или отпред между кормилото и седалката.

МЯСТО НА МОНТИРАНЕ НА СТОЛЧЕТО

Независимо дали столчето е монтирано отзад или отпред, с него винаги ще ви е удобно да правите вашите ежедневни пътувания с дете.

детско столчеОТЗАД НА БАГАЖНИКА

Повечето модели се монтират отзад на багажника на велосипеда. Някои столчета могат да се накланят, така че бебето да заеме лежаща позиция и да заспи, ако е необходимо.

детско столчеОТЗАД НА РАМКАТА

Столчетата, които се монтират на рамката, могат да се свалят, и са по-удобни. Само проверете дали столчето е съвместимо с диаметъра на вашата рамка.

детско столчеОТПРЕД НА ВЕЛОСИПЕДА

Можете да вземете столче, което се монтира отпред на велосипеда. Така можете да наблюдавате детето. Тези столчета се фиксират директно на колчето на кормилото между ръкохватките и седалката пред колоездача. Могат да се монтират в най-ниската си точка, така че да не възпрепятстват видимостта на водача.

Съвет от нашите експерт-велосипедисти

Преди да тръгнете трябва да проверите дали вашето дете е седнало удобно в столчето и дали коланите са закопчани. Детето трябва да седи изправено с опряна глава на облегалката. От съображения за безопасност силно се препоръчва децата да носят каска.