Как да използваме правилно нашите плувни очила?

Как да използваме правилно нашите плувни очила?
18/10/2017 Ivo

За да сте сигурни, че тренировката ви ще мине по вода, вашите очила трябва да бъдат използвани по правилен начин, т.ч. да ви прилягат и да са настроени по най-добрия начин.  Ето и съветите на Nabaiji за оптимална  употреба на вашите очила.

Настройка на очилата

За оптимален комфорт е важно да настройте очилата си според формата на вашето лице и разбира се да се чувствате добре. Моста над носа и регулируемата ластичната лента позволяват да се създаде ваклум, което не позволява на водата да проникне.

След настройката поставете очилата на лицето си и опънете ластика под ъгъл от колко 45° от най-горната част на главата си. Това ще попречи на очилата да се разместват по време на тренировката.

Важно: Не стягайте прекалено много ластика, понеже това може да предизвика дискомфорт и да остави следи около очите ви.

В случай, че очиалта продължат да се разместват, ви предлагаме следния трик използван от състезателите.

Сложете шапката и очилата си както обикновено, след това втора шапка, която ще поддържа ластика на очилата на място.

Замъгляване на очилата за плуване

Често срещан проблем за всички плувци е замъгляването на стъклата на плувните очила.  Как можем да го разрешим?

Първо правило –  НЕ трийте очилата, независимо дали с пръсти, с дреха или с каквото и да е.  Това само ще влоши нещата, защото ще нарушите тънкия филм против замъгляване. Не попадайте в този замъглен порочен кръг!

Ако тренировката започне да ви отегчава заради замъглените стъкла, просто свалете очилата и ги потопете във водата. Така ще се отървете от замъгляването без да увредите плувните си очила.

Разбира се, ако въпреки правилното използване, грижа и съхранение, при вашия продукт се появи дефект, не се колебайте да го върнете с касова бележка в най-близкия магазин Декатлон. Всички наши продукти имат 2 години гранция.

Също така може да прочетете нашите техники и съвети, които ще Ви позволят да поддържате и да се грижите за вашите очила по най-добрия начин.