Как да поддържаме очилата си за плуване?

Как да поддържаме очилата си за плуване?
18/10/2017 Ivo

плувни очила

Очилата за плуване, както всеки техничен продукт, се амортизират. За да им гарантираме дълъг живот е необходимо да полагаме грижи за тях.

Удоволствието от плуването зависи от комфорта, който предоставя екипировката. В тази връзка грижата за вашите плувни очила е от първостепенна важност за вашата удoвлетвореност по време на тренировките ви във водата.

За да ви помогне Nabaiji споделя с вас своите най-добри съвети за поддръжка.

Грижете се своите очила за плуване

Първо, веднага след покупката, трябва да прочетете внимателно инструкцията за продукта, който ще използвате. Имайте предвид, че поддръжката за различните модели се различава.

Накрая на вашата тренировка, изплакнете очилата си с чиста и студена вода, така че хлора да не повреди материалите. Чистата вода би трябвало да е достатъчна, но може да изтъркате с пръсти ластичната лента . Така ще премахнете хлора или солта, както и химикалите, които се намират във водата и могат да повредят качеството на материалите.

Бъдете внимателни нищо да не влиза в контакт с вътрешната част на стъклото. Това е златното правило, за да съхраните очилата възможно най-дълго.

Ако триете очилата ще разрушите необратимо тънкия слой против изпотяване от вътрешната страна на очилата. Също така ще подпомогнете развитието на бактерии вътре в тях.

Накрая, постарайте се да избягвате дълги периоди на излагане на слънце и всякакъв контакт с мръсотия, защото това може да повреди определени компоненти от плувните очила.

Разбира се, ако въпреки правилното използване, грижа и съхранение, при вашия продукт се появи дефект, не се колебайте да го върнете с касова бележка в най-близкия магазин Декатлон. Всички наши продукти имат 2 години гранция.