Как да подготвим ските и сноуборда за първото спускане ?

Как да подготвим ските и сноуборда за първото спускане ?
18/11/2016 DecathlonBG

Зимата вече е тук и е крайно време да обърнем внимание на зимната си екипировка. Нашият сервиз за ски и сноуборд вече работи на пълни обороти. Решихме да надникнем в процеса на работа заедно с Динко и Георг – част от екипа техници в Декатлон, които ни разкриха технологията на обслужването в сервиза.

Георг Йорданов и Динко Айгъров, техници в ски сервиза на Декатлон

Георг Йорданов и Динко Айгъров, техници в ски сервиза на Декатлон

С правилната поддръжка на ските и сноуборда им гарантирате по-дълъг живот, както и по-добро представяне на пистите. В нашия сервиз следваме осем основни стъпки за обработката на всеки чифт ски или сноуборд:

1. Почистване в дълбочина с шкурка и с препарат за премахване на ваксата

Целта е да премахнем прахта и мръсните частици, които са полепнали по основата. Така подготвяме ските и борда за следващите етапи.

2. Запълване с пластмаса

Така изравняваме основата и премахваме всички неравности, резки и драскотини.

3. Повторно почистване

Така подготвяме ските и борда за следващия етап.
(1)DSCN3562

4. Структуриране на базата

Следващия процес, наречен структуриране на базата е изключително важен за управлението и доброто сцепление на ските. Структурата може да се оприличи на „грйфер” на ските или сноуборда. Тя може да бъде по-дълбока, подходяща за мокър сняг и по-повърхностна подходяща за сухо, студено време. Нашите машини са програмирани да полагат универсална структура, с каквато фабрично се произвеждат повечето ски и сноуборди.

(1)DSCN3557

5. Заточване на кантовете

С това гарантираме по-добрия контрол върху ските и сноуборда, което е изключително важно за сигурността на пистата.
(1)DSCN3551

6. Обиране на кантовете в предната и задната част

След наточването им, канответе  внимателно се обират с абразивна шкурка в предната и задната част, за да се улесни завоя и да се избегне заковаването на канта при по-резки движения. Кантът трябва да е най-остър по протежение на автомата, тъй като там пада най-голяма тежест при спиране.

7. Полагане на топла вакса

Топлото полагане на вакса е най-трайния метод и ви гарантира по-добри резултати на пистата. Работим с универсална вакса подходяща за температури от – 14 °C до 0 °C

(1)DSCN3582

8. Правилно съхранение

Нашата работа свършва тук. Последният етап всъщност е основна задача на клиента, който трябва да се увери, че след сервиза съхранява ските и сноуборда на сухо и проветриво място и че след всяко ползване ги подсушава добре. Така ще подсигури максимално дълъг ефект от процедурата, която ние сме извършили.

(1)DSCN3583

Пълният ценоразпис на сервиза ни за ски и сноуборд можете да намерите тук.