Какво перо за бадминтон да изберете - пластмасово или естествено?

18 май 2016 г.

Пластмасово или естествено перо? Вероятно и преди сте си задавали този въпрос. Какви са разликите и за какъв тип игра са предназначени различните пера? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат при избора.

Това е въпрос, който всички бадминтон играчи си задават. Какви са разликите и за какъв тип игра са предназначени двата вида пера? Ето информация за различните видове пера за бадминтон.

ПЛАСТМАСОВО ПЕРО

ПЕРО С ПЛАСТМАСОВА КОРОНКА И ГЛАВА ОТ ПЯНА

jupe-plastique

Перото с пластмасова коронка и глава от пяна е идеално за начинаещи, тъй като е леко и издръжливо. Главата от пяна е устойчива на удари и на триенето с кордажа. Пластмасовата коронка е здрава и издръжлива и неутрализира грешките при насочването на удара. Освен това допринася за осигуряване на параболична траектория.

ПЕРО С ПЛАСТМАСОВА КОРОНКА И ГЛАВА ОТ КОРК

Пластмасовата коронка е здрава и издръжлива. Корковата глава е по-деликатна, но по-приятна за игра и осигурява права траектория. Тъй като е по-тежко от перото с естествени пера, това перо  предлага много предимства при редовна употреба и при игра на открито. Позволява параболична траектория.

ТРАЕКТОРИЯ НА ПЛАСТМАСОВОТО ПЕРО

volant-plastique

ЕСТЕСТВЕНО ПЕРО

jupe_plume

Това перо е идеално за редовна до интензивна игра при добри условия (температури между 20°С и 23°С на закрито), както и за състезания. Теглото на естественото перо варира между 4,74 и 5,5 г. За изработването му се използват 16 гъши пера (напоследък се използват и патешки). С него може да се постигне стабилна и прецизна траектория.

Скоростта на перото варира в зависимост от температурата на околната среда. Когато е във въздуха, се създава различна сила на триене в зависимост от плътността на въздуха. Топлият въздух има по-малка плътност от студения. Ако играете на закрито при температура 20°С, перото ще лети по-бързо, отколкото при игра при по-ниска температура (16°С).

Съществуват три скорости на перото, които осигуряват оптимално представяне. Колкото по-топъл е въздухът, толкова по-бавно ще е перото.

  • Скорост 78: при температура между 16 и 22°C.

  • Скорост 77: при температура между 23 и 27°C.

  • Скорост 76: при температура над 27°C.

ТРАЕКТОРИЯ НА ЕСТЕСТВЕНОТО ПЕРО

volant-plume

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

  • За изрзботване на естественото перо се използват само от пера от лявото гъше крило.

  • Най-високата скорост на перо, регистрирана някога, е при забиващ удар – 439 км/ч.

  • При международни състезания играчите могат да използват до 50 пера само за един мач.

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...