Kalenji – марката на Decathlon за продукти за бягане

Kalenji – марката на Decathlon за продукти за бягане
25/05/2021 Chavdar Ostrovski

Време е да ти представим Kalenji – собствената марка на Decathlon за бягане. Целта на бранда е да създаде екипировка, която да се фокусира върху комфорта, издръжливостта и стабилността, от които се нуждаят спортуващите. Екипът от бегачи на Kalenji се стреми да създава иновации от следващо ниво във всеки продуктов дизайн.

Местността Елдорет, намираща се на 2000 м надморска височина в планинското плато на Западна Кения, е домът на племето календжин. То дава името си на марката Kalenji.

Племето наброява 3 милиона души или едва 10% от населението на Кения, които открай време се славят като отлични бегачи. Именно бягането е било основна част от живота на този номадски етнос. То било важно и за юношите от племето, които е трябвало да хванат антилопа, за да придобият статут на възрастен.

Бягане за удоволствие

Най-важното за племето календжин е да се чувстват добре и в хармония с околната среда, докато бягат. Не се насилват да бъдат прекалено бързи и не повишават излишно пулса си. Рядко тичат по зададен маршрут, обикновено са в група и винаги с усмивка на лице. Бягането не трябва да носи страдание, а удоволствие. Важно е да имаш собствен ритъм, диктуван от тялото, а не от ума, ритъм, с който се чувстваш балансиран.

С продуктите Kalenji се стремим да вдъхновим любителите на бягането да възприемат този стил, да ги насърчим в тяхната страст, независимо от нивото им. Това е и причината да подлагаме нашите обувки на предварителни тестове, за да предоставим максимален комфорт при спортните активности. Ако и ти искаш да се впуснеш в света на бягането, то силно ти препоръчваме да стартираш с модел за начинаещи и на добра цена във вариант за мъже или за жени.

Мисията на Kalenji

Да правим достъпно удоволствието от бягането за всички, да събуждаме и развиваме желание за практикуване на този спорт.

Всеки бегач се сблъсква с различни ограничения в зависимост от физическите си данни или стила си на бягане. Без значение дали практикуваш шосейно или планинско бягане, маратон или ултрамаратон, ориентиране или джогинг, ние можем да ти предложим аксесоари, отговарящи на нуждите ти.

Дизайнът на продуктите Kalenji позволява на бегачите да преминат към един по-свободен стил и да открият нов начин на бягане – за удоволствие.

Открий собствения си ритъм и се наслади на тренировката

Нашите мъжки и дамски маратонки Kiprun LD са решението за всякаква позиция на стъпалото благодарение на ексклузивната технология K-Ring. Специален пръстен, разположен в зоната на петата, който разсейва ударната вълна посредством отвора в средата и осигурява мекота. Вместо ударът да стигне до петата, отворът разпръсква силите, съсредоточени в тази област. Това намалява въздействието, което се усеща при бягане и помага да се чувстваш по-удобно и да бягаш още по-дълго.

Нашите тениски за бягане имат зони за вентилация – на гърба и отстрани, като по този начин гарантират повече въздух и отвеждане на влагата от изпотяване. Така тялото се охлажда и чувстваш свежест и лекота, докато практикуваш любимия си спорт.

Присъедини се и ти към „последното свободно племе“, което бяга за удоволствие, заради чувството, а не заради постиженията, племето, в което бегачите сами избират своя път и нищо не ги задържа назад, племето на тези, които бягат с лекота, оставят тялото и духа си да се издигнат и се радват на свободата си.

Следи своя прогрес с мобилното ни приложение Decathlon Couch.