Приключението Коджа Кая 2019 - поход, стрелба с лък, палаткуване и катерене

1 май 2019 г.

коджа кая 2019

Девствени гори, бурни реки, вземащи дъха върхове, зашеметяващи гледки - готови ли сте отново за приключението Коджа Кая? Декатлон заедно с "iRun", "Чудните скали" и "ОСК Млади Стрелци" ви канят да се потопите в магията на Балкана. Палаткуване, поход, скално катерене, състезание и още много забавления ще бъдат част от съпътстващата програмата на ултрамаратона "Коджа Кая" в почивните дни след Гергьовден. Всичко професионално организирано и напълно безплатно. Ето и подробно описание на всяка една от активностите:

1. Палаткуване

Всеки желаещ ще може да се присъедини към нашия палатков лагер и ще изпита усещането да спи под открито небе, максимално близко в досег с природата.. Нашите приятели от Декатлон ще направят демонстрация по разпъване на палатки, а след това всеки ще има възможност да участва в забавното състезание по най-бързо сглобяване на палатка. Избрали сме перфектното място за палатков лагер - може да се стигне с автомобил, наблизо има чешма, а село Билка, от където е старта на ултрмаратона Коджа Кая е само на 500 метра! И за да бъде забавлението пълно Декатлон осигуряват множество забавления - федербали, футболни врати, батути... Очакват ви едни отмарящи и забавни почивни дни далеч от забързаното градско ежедневие.

Всеки сам осигурява своя палатка, както и оборудване и екипировка за нощуване. От нас – гарантирани незабравими емоции.

Кога: Палатковият лагер ще се проведе на 11-ти май 2019 / събота / от 15 часа до 19 часа на 12 май.

Къде: На 500 метра от село Билка, Община Руен. Можете да видите локацията тук: https://www.google.com/maps/@42.9358926,27.2213946,3a,43.6y,34.61h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-YSoBn8_gDr27B0RLNpg8g!2e0!7i13312!8i6656

2. Поход

Местността е една от най-живописните и запазени в България, а какъв по-добър начин да я видите и опознаете от една приятна разходка. Подготвили сме ви много панорамни гледки и преход през трите най-извесни върха в местността - трите Каи - Коджа Кая, Орта Кая и Уч кая. Маршрутът е с дължина около 10км и ще ви водят професионални водачи, познаващи района. Походът ще тръгне от село Билка, ще премине през най-високият и панорамен връх в околността Коджа Кая, ще продължи към средния по височина връх Орта Кая, където всеки желаещ ще може да изпита и тръпката от скалното катерене и ще завърши с обиколка на Уч Кая - най-ниският от трите.

Кога: Походът стартира в 09:15 ч на 12-ти май 2019. Желателно е да сте на място поне 15 мин. по-рано

Къде: Центърът на село Билка, Община Руен.

3. Скално катерене

Всички любители на силните усещания и всички любопитни да пробват нещо ново ще имат възможността да изпитат тръпката от скалното катерене. Професионалните инструктури на клуб "Чудните скали" са се погрижили да изберат атрактивни маршрути за катерене и ще се грижат за вашата безопасност. Ще можете да се включите в тази адреналинова дейност като част от похода или самостоятелно през деня.

Кога: От 10:30 сутринта до 18:30 часа на 12ти май (по време на похода и самостоятелно)

Къде: Орта Кая - средният по височина връх от трите Каи

4. Стрелба с лък

Харесвате невероятните, стрелкови умения на войните от миналото? Искате да сте подготвени ако апокалипсис сполети земята и трябва сами да си осигурявате храната? А може би просто искате да пробвате нещо ново и различно? Спортен клуб "Млади Стрелци" е един от най-добрите в България и ще ви покажат от най-основни умения, структура на лъка, как да го държим, до това как да уцелим отдалечена мишена дори във ветровито време. ВСЕКИ желаещ ще може да изпробва уменията си на специално изградени мишени за самото събитие.

Как да се включа?

  • Кога: Следобед на 11-ти май и 12-ти май
  • Къде: Точно до палатковия лагер, с. Билка
  • Мога ли да участвам само в повече от една от организираните дейности? Да! Попълнете формата по-долу и изберете с отметка всяко едно от нещата, в които искате да се включите. Можете да участвате в една или във всичките.
  • Какво е необходимо, за да се включа? Единственото необходимо условие е желание и да попълните формуляра по-долу.
  • Има ли някаква такса? Не, всичко е напълно БЕЗПЛАТНО! Благодарение на Декатлон трите мероприятия са достъпни за всеки желаещ - независимо от възрастта.
  • Къде е тази форма за да се запиша? Заповядайте: https://forms.gle/xRyNUYTtUvFP8mJb9

Последно от Decathlon

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...

Публикувано на 4 септември 2023

Loading...

Loading...