Месец на бягането

2 октомври 2014 г.

За нас от Декатлон е изключително важно, когато избирате екипировка, да сте максимално запознати с нейните предимства и недостатъци, за да се насочите към най-подходящия за Вас продукт. Затова много ни допадна идеята нашите продавач-консултанти да споделят впечатленията си от продукти, които лично са ползвали и да дават своите съвети и насоки.

[caption id="attachment_2878" align="alignright" width="276"]
ivan

Иван Христов, Decathlon Витоша[/caption]

Развълнувани и запалени по бягането след състезанието на iRun.bg и предстоящото Sofia Morning Run, помолихме Иван Христов от отдел „Бягане” в Декатлон Витоша да сподели своя опит с маратонките на Kalenji. Иван е почитател на лекоатлетическите дисциплини, кардио тренировките и здравословния начин на живот. Преди време даде няколко полезни съвета за бегачите, които можете да си припомните тук. Ето какво ще Ви разкаже той за два от нашите модели маратонки.

[hr]

Kalenji Ekiden 50 – първи стъпки в бягането

ekiden1

Моделът Ekiden 50 на Kalenji, в мъжки и дамски вариант, е от онези маратонки, които винаги са ми били необходими, когато желая да възвърна форма в спорта след дълга почивка. Когато се сдобих с този модел и започнах да тренирам, първите две неща, които усетих бяха стабилност и лекота – обувка 39-ти номер тежи само 235 г. Предположих, че тъй като е базов модел, вероятно ще запарва при по-дълго носене, но останах приятно изненадан когато установих, че след продължителна тренировка с тях ходилата ми остават сухи. Моделът притежава порестата 3D мембрана, която отвежда топлината и изпотяването максимално бързо навън. Подходящ е както за бягане в сравнително равни терени, така и за тренировки в зала.

Недостатък на модела Ekiden 50 обаче е фактът, че е чисто бял на цвят и, въпреки модерния си дизайн, лесно може да се зацапа. Въпреки това тези маратонки съхнат много бързо след изпиране. Препоръчително е да се почистват с препарати с неутрално pH, за да се запазят максимално дълго качествата на материята. Друг минус на модела е, че не е подходящ за по-хладно време, тъй като мембраната е много тънка и не би могла да ви предпази от студа.

Като обобщение бих могъл да кажа, че заради лекотата, проветривостта и стабилността, които ви осигурява, моделът е подходящ за всеки, който иска да направи своите първи крачки в тичането, да възвърне форма след дълга почивка от спорта или просто за тези, които тичат от време на време. Препоръчвам модела с ,,Удоволствие е да се тича всеки ден с обувки Екиден”.

[hr]

Kalenji Kapteren Discover – стабилност и сигурност

kapteren

Преди известно време се доверих на модел Kapteren Discover (които се предлагат и в дамски вариант), защото търсех надеждни маратонки, които да бъдат на добра цена и да издържат на тичане в пресечена местност с много камъни или неравности. При първото ми тестване на модела пробягах 15 км и се прибрах доволен, защото обувките се справиха отлично, въпреки че бях потънал в кал.

Едно от основните им предимства е, че редуцират компресията по време на стъпване, защото са специално разработени за тичане по неравен и твърд терен. Също така формата позволява обувката да обхване плътно крака, като по този начин осигурява стабилност на глезена и стъпалото. Също така имат грайфер от 3 мм, който осигурява добро сцепление с терена.

След измиване, Kapteren Discover изсъхват за по-малко от ден поради бързосъхнещата материя, от която са изработени. Избягвайте да ги перете в пералня – вместо това можете да ги почиствате с мека четка и сапун с неутрално pH, за да запазите качествата им.

Не на последно място, едно от предимствата им е, че имат светлоотразителни елементи, които ви позволяват да бягате с тях и в по-тъмно време.

Не ги препоръчвам за хора, които търсят силно омекотяващ ефект на стъпване, тъй като поемат компресията при стъпване твърдо поради надеждната и твърда пяна ЕVA, която изгражда подметката. Също така не са особено подходящи за топло време, тъй като е възможно да предизвикат запотяване.

Въпреки това Kapteren Discover са отлични маратонки за тренировки по неравен терен. Ако търсите стабилна обувка за бягане, то това е един подходящ модел за вас. Вярвам, че с тях може да изживеете нови и приятни моменти в спорта.

Последно от Decathlon

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...