Официално становище на Декатлон България относно маската Easybreath, SUBEA

Официално становище на Декатлон България относно маската Easybreath, SUBEA
26/03/2020 Георги Николов
Официално становище на Декатлон България относно маската Easybreath

Становище на Декатлон България относно маската Easybreath

През последните няколко седмици се появиха редица публикации в онлайн пространството относно патентованата и произвеждана от Decathlon Easybreath маска на нашата марка SUBEA. В тях тя беше описана като защитно средство, което потенциално би могло да предпазва от заразяване с COVID-19 или пък за лечение на пациенти в нужда.

Като компания, за която безопасността на потребителите и служителите винаги е била на първо място, сме длъжни да напомним, че маската е създадена и тествана за любителско гмуркане и това остава нейното предназначение. Всеки опит за модификация на маската може да повлияе на функционалността ѝ, особено по отношение на въздушните потоци.

Длъжни сме да се обърнем към всички граждани и да ги информираме, че по никакъв начин не насърчаваме закупуването и модифицирането на наши продукти с цел, различна от основното им предназначение. След продажба на маската не можем да контролираме начина, по който потребителите я използват.

Разбира се, предвид настоящата ситуация с пандемията от COVID-19 екипите на Decathlon са в готовност да сътрудничат на здравните институции и различни изследователски центрове или болници, като им предоставят техническа поддръжка с цел установяване дали маската може да бъде модифицирана и дали подобни модификации са приложими.

Ако това се окаже вярно и използването ѝ бъде официално разрешено от компетентните органи, то последвалите промени в приложението на маската ще бъдат изцяло на тяхна отговорност.

Ние от Декатлон България сме съпричастни с отдадеността и работата на медицинските екипи и сме в пълна готовност да им окажем съдействие в тази трудна за всички ни ситуация.