Първи стъпки в бягането с Христо Цветков

4 март 2020 г.

15.03., неделя, от 12 ч., Южен парк, София

Търсиш разтоварваща и достъпна тренировка, чрез която да подобриш издръжливостта си?
Открий джогинга и разбери повече за правилната техника на бягане и начините за предпазване от контузии, като се регистрираш за нашия безплатен урок.

РЕГИСТРАЙ СЕ ТУК

Джогингът представлява бавно или умерено бягане в градски условия. При редовно практикуване този тип аеробна тренировка спомага за повишаване на тонуса и поддържане на добра физическа форма.

КОГА И КЪДЕ:
Сборният пункт и стартът на бягането ще бъдат разположени в близост до централния вход на Южния парк – в началото на Английската поляна. Събитието ще започне в 12 ч. на 15.03., неделя и е подходящо за възрастни и деца над 6 години, като всички непълнолетни трябва да присъстват с придружител.

Участието в събитието е напълно безплатно, необходима е само предварителна регистрация. Препоръчваме на всички да бъдат подготвени с удобни маратонки и облекло спрямо метеорологичните условия.

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ТРЕНИРОВКАТА:
Преди старта ще започнем със загряващи упражнения и стречинг. Водещ на събитието ще бъде Христо Цветков, който по време на загрявката ще ни разкаже повече за правилната техника на бягане, както и ще сподели съвети за предпазване от контузии по време на тренировка и състезание. Всеки участник в бягането ще получи стартов номер, енергийно барче и напитка преди старта.

Христо Цветков е национален състезател по бягане на дълги разстояния. Победител е в последното издание на Витоша 100, като също така е завършвал най-престижния шосеен ултрамаратон – Спартатлона (246 км). Съвсем наскоро спечели и състезанието Dead Sea 50K, което се провежда край бреговете на Мъртво море в Израел през февруари. Повече за Христо и неговия тренировъчен режим можеш да научиш от блога му „Ицо пак тича“.

МАРШРУТ:
Всеки участник може да избере дали да пробяга веднъж или два пъти, съответно 2 или 4 км, обиколката в Южния парк.