Кои са полуфиналистите в конкурса "Екообщина"?

2 юли 2018 г.
екообщина - 1

*Мисията на Декатлон е спортът да е достъпен за възможно най-много хора. Затова с новосъздадената категория "Спорт и гражданско общество" на конкурса "Екообщина" стимулирахме граждани и сдружения да разработят проекти за улесняване достъпа до спорт в техния град, в училище, дори в цялата страна. В конкурса се включиха над 100 проекта! Кои са класираните полуфиналисти и как премина специалния семинар, в който се срещнаха с журито, вижте по-долу в публикацията. *

Категорията "Спорт и гражданско общество" на конкурса "Екообщина" успя да постигне най-важната си цел - да предизвика граждани и сдружения от граждани да потърсят начин да осъществят проект в обществена полза, посветен на спорта и активния начин на живот. Над 100 проекта се включиха в конкурса и буквално заляха журито в последните дни преди крайния срок за подаване на кандидатурите.

Резултатите не закъсняха - журито класира 10 полуфиналисти, които покани на работен семинар във Френския институт в България на 12 юни. Класираните проекти и информация за тях можете да разгледате тук.

По време на работния семинар полуфиналистите имаха възможност лично да се запознаят с журито на конкурса, чийто членове проведоха и менторски срещи с всеки отбор, за да дадат насоки и съвети за проектите.

Мигел Ангел Санчес Кандон, лидер на Декатлон България, насърчи участниците да се осмелят да направят първата крачка към реализацията на проектите си, но да мислят за тях в перспектива - как да ги превърнат в устойчиви инициативи.

Мигел Анхел Санчес Кандон

Кирил Николов "Дизела" сподели вдъхновяващата си история за пътя, който е извървял, за да реализира постиженията си в ориентирането и планинското бягане. Той сподели, че успехът е въпрос на труд и време, и тези, които се стремят към него, трябва да са готови да вложат усилие и търпение, докато получат резултат.

Кирил Николов Дизела

Доменико Магроне, финансов лидер на Декатлон България, наблегна на важността на финансовия план за всеки проект - както за реализацията, така и за ре-финансирането му в бъдеще. Той даде и полезни насоки на всеки проект в индивидуалните сесии.

Доменико Магроне

За финал Георги Филипов, спортен журналист с дългогодишна практика, даде ценни съвети на участниците за доброто взаимодействие с медиите. В конкретни примери с успешни кампании в медиите на проекти със спортна насоченост, Георги вдъхнови участниците да мислят как комуникират проектите си, за да бъдат разпознаваеми, интересни и ексклузивни.

Георги Филипов

Двамата финалисти, които ще получат финансиране за своите проекти на стойност 4000 лв за всеки проект, ще бъдат обявени през м. октомври на официалната церемония на конкурса.

Последно от Decathlon

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 23 март 2024

Loading...

Loading...