Кои са полуфиналистите в конкурса „Екообщина“?

Кои са полуфиналистите в конкурса „Екообщина“?
02/07/2018 DecathlonBG

екообщина - 1

Мисията на Декатлон е спортът да е достъпен за възможно най-много хора. Затова с новосъздадената категория „Спорт и гражданско общество“ на конкурса „Екообщина“ стимулирахме граждани и сдружения да разработят проекти за улесняване достъпа до спорт в техния град, в училище, дори в цялата страна. В конкурса се включиха над 100 проекта! Кои са класираните полуфиналисти и как премина специалния семинар, в който се срещнаха с журито, вижте по-долу в публикацията. 

Категорията „Спорт и гражданско общество“ на конкурса „Екообщина“ успя да постигне най-важната си цел – да предизвика граждани и сдружения от граждани да потърсят начин да осъществят проект в обществена полза, посветен на спорта и активния начин на живот. Над 100 проекта се включиха в конкурса и буквално заляха журито в последните дни преди крайния срок за подаване на кандидатурите.

Резултатите не закъсняха – журито класира 10 полуфиналисти, които покани на работен семинар във Френския институт в България на 12 юни. Класираните проекти и информация за тях можете да разгледате тук.

По време на работния семинар полуфиналистите имаха възможност лично да се запознаят с журито на конкурса, чийто членове проведоха и менторски срещи с всеки отбор, за да дадат насоки и съвети за проектите.

Мигел Ангел Санчес Кандон, лидер на Декатлон България, насърчи участниците да се осмелят да направят първата крачка към реализацията на проектите си, но да мислят за тях в перспектива – как да ги превърнат в устойчиви инициативи.

Мигел Анхел Санчес Кандон

Кирил Николов „Дизела“ сподели вдъхновяващата си история за пътя, който е извървял, за да реализира постиженията си в ориентирането и планинското бягане. Той сподели, че успехът е въпрос на труд и време, и тези, които се стремят към него, трябва да са готови да вложат усилие и търпение, докато получат резултат.

Кирил Николов Дизела

Доменико Магроне, финансов лидер на Декатлон България, наблегна на важността на финансовия план за всеки проект – както за реализацията, така и за ре-финансирането му в бъдеще. Той даде и полезни насоки на всеки проект в индивидуалните сесии.

Доменико Магроне

За финал Георги Филипов, спортен журналист с дългогодишна практика, даде ценни съвети на участниците за доброто взаимодействие с медиите. В конкретни примери с успешни кампании в медиите на проекти със спортна насоченост, Георги вдъхнови участниците да мислят как комуникират проектите си, за да бъдат разпознаваеми, интересни и ексклузивни.

Георги Филипов

Двамата финалисти, които ще получат финансиране за своите проекти на стойност 4000 лв за всеки проект, ще бъдат обявени през м. октомври на официалната церемония на конкурса.