Туристически поход „Коджа Кая“ с Декатлон и iRun.bg на 14.05.!

Туристически поход „Коджа Кая“ с Декатлон и iRun.bg на 14.05.!
03/05/2017 DecathlonBG
kodjakaya_1024x768

Лого – Десислава Цветанова, снимка и трасета – Красимир Стефанов

Декатлон, съвместно с iRun.bg, организира един от най-живописните походи в България в местността Коджа Кая до село Билка на 90км от Варна.

Каним всички, които искат да почувстват магията на българската природа на една приятна разходка, в която ще се насладите на невероятни панорами, величествени борови гори, лъкатушещи потоци и необятни зелени поля.

Ние ще осигурим опитни водачи, транспорт до и там и обратно, малка подкрепителна закуска (вода, банан и барче) и тонове добро настроение. От вас се иска чифт здрави обувки, лека раница с храна и вода за похода, фотоапарат (къде без него :)) и усмивка.

Предлагаме ви 2 дистанции, в които можете да се включите: 15км за по-бавна група и 30км с по-стегнато темпо.

Цена: БЕЗПЛАТНО! (включва транспорта до там и обратно, малката закуска и професионалните водачи)

>МЕСТАТА СА ИЗЧЕРПАНИ! УЧАСТИЕТО ВСЕ ОЩЕ Е ВЪЗМОЖНО, НО САМО СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ. АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ, ЗАПОВЯДАЙТЕ ДИРЕКТНО В 7:30 СУТРИНТА НА 14.05. ПРЕД ДЕКАТЛОН ВАРНА.

 

Програма
–––

14 май (неделя)

07:30 – 08:00 Събиране на паркинга на Decathlon и качване по автобусите. Понеже държим на точността и коректността молим всички да бъдат навреме. В 8:00 ТОЧНО автобусите потеглят и ако някой закъснее ще се наложи да тества бегаческите си умения в опита си да ги догони :) Всички, които не са успели да се запишат за безплатно участие с организиран транспорт, могат да се включат със собствен транспорт. Молим Ви да се погрижите да имате вода и храна със себе си. 
08:00 – 09:45 Пътуване до село Билка
09:45 – 10:00 Разпределяне на групите за 15 и 30 км дистанциите и финални разяснения
10:00 – Групата 30км потегля.
10:10 – Групата 15км потегля. Идеята е ако някой тръгне за дългата дистанция (30км), но усети, че темпото му е прекалено бързо да може да изостане и да се присъедини към по-късата и по-(ЗА)бавна група (15км)
16:00 – Завършване на похода за 15км групата и прибиране към Варна. Часът е ориентировъчен и може да варира +/- 1 час зависимост от групата;
18:00 – Завършване на похода за 30км групата и прибиране към Варна. Часът е ориентировъчен и може да варира +/- 1 час зависимост от групата;

Препоръчителна екипировка
––––––––-

1. Удобни туристически обувки или маратонки
2. Лепенки в случай на пришки или мазоли
3. Лека раница с храна и вода. Ще се премине поне през едно от китните селца в областта, от където всеки ще може да си купи и попълни хранителните запаси, но е хубаво да сте ДОБРЕ подготвени за няколко часов преход. Силно препоръчваме да вземете нещо сладко.
4. Шапка за слънцето
5. Фотоапарат (послушайте ни, няма да съжалявате ;))
6. Усмивка и добро настроение :)

Ето и малко вдъхновение с галерията от снимки на Коджа Кая, любезно споделена с нас от Красимир Стефанов, който е и човекът, създал трасетата, по които ще минем: