Приключението Коджа Кая - палаткуване, поход и катерене!

24 април 2018 г.

2018-04-cover1.jpg

Девствени гори, бурни реки, вземащи дъха върхове, зашеметяващи гледки - готови ли сте за приключението Коджа Кая? Декатлон заедно с "iRun" и "Чудните скали" ви канят да се потопите в магията на Балкана. Палаткуване, поход, скално катерене, състезание и още много забавления ще бъдат част от съпътстващата програмата на ултрамаратона "Коджа Кая" в почивните дни на Гергьовден. Всичко професионално организирано и напълно безплатно. Ето и подробно описание на всяка една от активностите, а ако вече бързате да се запишете, направете го тук. Крайният срок е 3. май:

Палаткуване

Всеки желаещ да изпита усещането да спи под открито небе и да е максимално близко в досег с природата ще може да се присъедини към нашия палатков лагер. Ще направим демонстрация по разпъване на палатки, а след това всеки ще има възможност да участва в забавното състезание по най-бързо сглобяване на палатка. Избрали сме перфектното място за палатков лагер - може да се стигне с автомобил, наблизо има чешма, а село Билка, от където е старта на ултрмаратона Коджа Кая е само на 500 метра! И за да бъде забавлението пълно, ще осигурим множество забавления - федербали, футболни врати, батути. Очакват ви едни отмарящи и забавни почивни дни далеч от забързаното градско ежедневие.
  • Кога: Палатковият лагер ще се проведе на 5 и 6 май. Можете да заповядате от начален час 10:00 ч. на 5. май за разполагане на палатките (не сме обявили краен час, но е добре да дойдете по светло :)). Между 17:00 и 18:00 ч. ще бъде демонстрацията и състезанието по разпъване на палатки. 
  • Къде: На 500 метра от село Билка. Можете да видите локацията тук: https://www.google.com/maps/@42.9358926,27.2213946,3a,43.6y,34.61h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-YSoBn8_gDr27B0RLNpg8g!2e0!7i13312!8i6656

Поход

Местността е една от най-живописните и запазени в България, а какъв по-добър начин да я видите и опознаете от една приятна разходка. Подготвили сме ви много панорамни гледки и преход през трите най-извесни върха в местността - трите Каи - Коджа Кая, Орта Кая и Уч кая. Маршрутът е с дължина около 10км и ще ви водят професионални водачи, познаващи района. Походът ще тръгне от село Билка, ще премине през най-високият и панорамен връх в околността Коджа Кая, ще продължи към средния по височина връх Орта Кая, където всеки желаещ ще може да изпита и тръпката от скалното катерене и ще завърши с обиколка на Уч Кая - най-ниският от трите.
  • Кога: Походът стартира в 10:15 на 6-ти май
  • Къде: Центърът на село Билка

Скално катерене

Всички любители на силните усещания и всички любопитни да пробват нещо ново ще имат възможността да изпитат тръпката от скалното катерене. Професионалните инструктури на клуб "Чудните скали" са се погрижили да изберат атрактивни маршрути за катерене и ще се грижат за вашата безопастност. Ще можете да се включите в тази адреналинова дейност като част от похода или самостоятелно през деня.
  • Кога: От 12:30 сутринта до 13:30 часа на 6ти май (по време на похода) и от 16 до 19 часа на 6ти май
  • Къде: Орта Кая - средният по височина връх от трите Каи

Мога ли да участвам в повече от една от организираните дейности?

Да! Попълнете формата по-долу и изберете с отметка всяко едно от нещата, в които искате да се включите. Можете да участвате в една или във всичките.

Какво е необходимо, за да се включа?

Единственото необходимо условие е желание и да попълните формуляра по-долу.

Има ли някаква такса?

Не, всичко е напълно безплатно! Благодарение на Декатлон трите мероприятия са достъпни за всеки желаещ - независимо от възрастта.

Къде е тази форма да се запиша?

Заповядайте: https://goo.gl/forms/E0F7vIMif81PFFM72, краен срок - 3. май! 

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...