Приключението Коджа Кая – палаткуване, поход и катерене!

Приключението Коджа Кая – палаткуване, поход и катерене!
24/04/2018 DecathlonBG

Девствени гори, бурни реки, вземащи дъха върхове, зашеметяващи гледки – готови ли сте за приключението Коджа Кая? Декатлон заедно с „iRun“ и „Чудните скали“ ви канят да се потопите в магията на Балкана. Палаткуване, поход, скално катерене, състезание и още много забавления ще бъдат част от съпътстващата програмата на ултрамаратона „Коджа Кая“ в почивните дни на Гергьовден. Всичко професионално организирано и напълно безплатно. Ето и подробно описание на всяка една от активностите, а ако вече бързате да се запишете, направете го тук. Крайният срок е 3. май:

Палаткуване

Всеки желаещ да изпита усещането да спи под открито небе и да е максимално близко в досег с природата ще може да се присъедини към нашия палатков лагер. Ще направим демонстрация по разпъване на палатки, а след това всеки ще има възможност да участва в забавното състезание по най-бързо сглобяване на палатка. Избрали сме перфектното място за палатков лагер – може да се стигне с автомобил, наблизо има чешма, а село Билка, от където е старта на ултрмаратона Коджа Кая е само на 500 метра! И за да бъде забавлението пълно, ще осигурим множество забавления – федербали, футболни врати, батути. Очакват ви едни отмарящи и забавни почивни дни далеч от забързаното градско ежедневие.

  • Кога: Палатковият лагер ще се проведе на 5 и 6 май. Можете да заповядате от начален час 10:00 ч. на 5. май за разполагане на палатките (не сме обявили краен час, но е добре да дойдете по светло :)). Между 17:00 и 18:00 ч. ще бъде демонстрацията и състезанието по разпъване на палатки. 
  • Къде: На 500 метра от село Билка. Можете да видите локацията тук: https://www.google.com/maps/@42.9358926,27.2213946,3a,43.6y,34.61h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-YSoBn8_gDr27B0RLNpg8g!2e0!7i13312!8i6656

Поход

Местността е една от най-живописните и запазени в България, а какъв по-добър начин да я видите и опознаете от една приятна разходка. Подготвили сме ви много панорамни гледки и преход през трите най-извесни върха в местността – трите Каи – Коджа Кая, Орта Кая и Уч кая. Маршрутът е с дължина около 10км и ще ви водят професионални водачи, познаващи района. Походът ще тръгне от село Билка, ще премине през най-високият и панорамен връх в околността Коджа Кая, ще продължи към средния по височина връх Орта Кая, където всеки желаещ ще може да изпита и тръпката от скалното катерене и ще завърши с обиколка на Уч Кая – най-ниският от трите.

  • Кога: Походът стартира в 10:15 на 6-ти май
  • Къде: Центърът на село Билка

Скално катерене

Всички любители на силните усещания и всички любопитни да пробват нещо ново ще имат възможността да изпитат тръпката от скалното катерене. Професионалните инструктури на клуб „Чудните скали“ са се погрижили да изберат атрактивни маршрути за катерене и ще се грижат за вашата безопастност. Ще можете да се включите в тази адреналинова дейност като част от похода или самостоятелно през деня.

  • Кога: От 12:30 сутринта до 13:30 часа на 6ти май (по време на похода) и от 16 до 19 часа на 6ти май
  • Къде: Орта Кая – средният по височина връх от трите Каи

Мога ли да участвам в повече от една от организираните дейности?

Да! Попълнете формата по-долу и изберете с отметка всяко едно от нещата, в които искате да се включите. Можете да участвате в една или във всичките.

Какво е необходимо, за да се включа?

Единственото необходимо условие е желание и да попълните формуляра по-долу.

Има ли някаква такса?

Не, всичко е напълно безплатно! Благодарение на Декатлон трите мероприятия са достъпни за всеки желаещ – независимо от възрастта.

Къде е тази форма да се запиша?

Заповядайте: https://goo.gl/forms/E0F7vIMif81PFFM72, краен срок – 3. май!