С велосипед на работа всеки ден? Разбира се, че можете!

8 април 2016 г.

Придвижването с велосипед на работното място е бърз и природосъобразен начин на транспорт, който, освен всичко друго, е полезен за здравето. Лесно ще избегнете задръстванията и негативното влияние, което оказва шофирането на здравето ви (стрес, фрустрация и т.н.). Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да се придвижвате здравословно до работното място.

4M1A9276

Изберете подходящо облекло

Придвижването с велосипед до работното място не трябва да е равносилно на потен старт на работния ден. Вярно е, че се натоварвате физически, но ако тръгнете по-рано, можете да определите подходящо темпо, с което няма да се изпотите.

Друго важно условие, за да пристигнете на работа сухи и свежи, е да сте облечени подходящо.

Имате два варианта:

  • Ако маршрутът ви не е дълъг, изберете спортно облекло с  ежедневен дизайн. Гамата на B’TWIN за каране в градски условия е едновременно стилна и практична - с нея ще ви виждат на пътя и ще сте защитени от студа. От якета и дъждобрани до шапки и ръкавици, тази колекция е специално създадена от трима дизайнери за градска среда.

  • Изберете удобно облекло за колоездене (шорти, тениска и яке), ако маршрутът ви е по-дълъг. Ако се спрете на този вариант не забравяйте да си вземете дрехи, с които да се преоблечете. А ако разполагате и с душ, възползвайте се.

Велосипедни аксесоари, които предпазват дрехите ви от  замърсяване

Когато карате велосипед най-често се цапате по два начина - от пръските, които хвърлят гумите, и от следите, които оставя веригата, когато я докосвате с крак. За да избегнете това, се оборудвайте с калници и използвайте ленти за крачолите на панталона.

Ако вали, носете втори чифт панталони и дъждобран, за да останете сухи.

Комплект за ремонт

За да избегнете преждевременното приключване на пътуването, носете със себе си комплект за ремонт, който да включва вътрешна гума, щанга за гума, лепенки и лепило. Благодарение на него ще можете да реагирате бързо при спукване на гумата. Не забравяйте да носите ръчна помпа и многофункционален инструмент в багажника на велосипеда или в раницата си, за да напомпате спуканата гума.

photo-article-1

Редовно правете диагностика на велосипеда си

Както за автомобила, така и за велосипеда е изключително важно да преминава редовна диагностика. Доверете се на специалистите в ателието на нашите магазини, които  ще провеят състоянието на вашия велосипед и ще го отремонтират при нужда. Редовната диагностика и профилактика на велосипеда ще предотвратят евентуални механични повреди по време на пътуване.

Безопасно каране

photo-article-3-nl-mars-3

И накрая няма как да не наблегнем и подчертаем колко е важно да носите каска. Макар да не е задължително, силно препоръчваме носенето на каска, което гарантира допълнителна безопасност на пътя.

Видимостта на пътя също е от жизненоважно значение. Трябва да имате предни и задни светлини и рефлектори. B’TWIN разработи гамата аксесоари B’VISIBLE конкретно за тази цел.

Прави впечатление, че в града се появяват все повече велоалеи и колоездачни маршрути, които правят колоезденето още по-достъпно, а все повече хора избират този начин за придвижване. Включете се и вие!

Последно от Decathlon

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 28 февруари 2024

Loading...

Loading...