Експертите говорят - практични съвети за плувците

19 септември 2014 г.

[caption id="attachment_2819" align="alignright" width="300"]

Александра Костадинова и Радослав Димов, Dеcathlon Варна

Александра Костадинова и Радослав Димов, Dеcathlon Варна[/caption]

15-ти септември отново ни посрещна с много дъжд, но ние вярваме, че това е добър знак – поне ще ни върви по вода през предстоящата учебната година. Говорейки за вода, няма как да нe споменем един от любимите ни водни спортове – плуването. След като започна да застудява и да вали все по-често, си дадохме сметка, че лятото няма да излезе на бис, вече се е сбогувало с нас и е време е да напуснем морския бряг и да продължим практикуването на плувни спортове на закрито. Колективът ни от отдел „Водни спортове” в Декатлон Варна, до един запалени и вечно усмихнати спортисти, на драго сърце сподели своите впечатления от опита си с продукти, подходящи за плувните басейни. Запознайте се с Радо и Алекс. В следващите редове може да прочетете какво споделиха те за някои от нашите продукти – надяваме се да ви помогнат в избора за оборудване за плуване.

Кърпа Nabaji Kingcham

Радо: Имам я от доста години и това, което ми прави впечатление е, че е доста устойчива на износване и пране, което е голям плюс за такъв продукт. Кърпата е специално предназначена за спортисти и любители на плуването, като основната й цел е да попива водата от тялото непосредствено, когато човек излезе от басейна. Във Варна съм виждал да я използват скачачи от трамплин във вода, за да могат да се подсушат след скоковете!

Кърпата се предлага в много различни цветове и размери – от малки размери подходящи за ръце до такива, подходящи за цялото тяло.

kc-mirto-80x130sm-violetova (1)_1

Какви са основните й характеристики?

Материалът, от който е изработена, е микрофибър. Той има свойството да попива много бързо, като в същото време му отнема много малко време, за да изсъхне. Заради компактните си размери и малкото си тегло, кърпата е подходяща за пренасяне не само от трениращите плуване, а дори и от хората, занимаващи се с планински туризъм.

Сподели ни къде си използвал кърпата?

Използвам я предимно на плаж като допълнение на основната ми плажна кърпа и за директно попиване при излизане от водата. Държа да подчертая, че кърпата е изработена като аксесоар за практикуващите спортове в басейн, но благодарение на качествата й може да се използва като допълнение за много видове дейности.

Какви са недостатъците ? За какво не е подходяща кърпата Kingcham?

Кърпата върши перфектно работата, за която е предназначена. Като недостатък мога да изтъкна това, че е много тънка и не придава необходимата мекота, ако някой я използва за плажна кърпа например.

Някакви полезни съвети за употребата й?

Препоръчително е да се остави да изсъхне напълно преди да бъде сгъната и прибрана. Може да се пере често без да се нарушат цветът или целостта й.

Оценката ми за кърпата е много добра. Компактна и лека е. Друг плюс са здравината и издръжливостта й, които гарантират дългия й живот. Попивателните й качества са безспорни, като в същото време съхне много по-бързо в сравнение с памучните такива. Кърпата трудно задържа пясък, което е голямо предимство на плажа например :)

Плувни очила Light на Nabaji

pluvni-ochila-light-za-vazr_1

Алекс, за какъв тип дейност са подходящи очилата Light на Nabaji?

Очилата са подходящи за първите стъпки в плуването, когато все още учиш основните движения и техники, и не е необходимо да "гониш" резултати. Универсален размер са и може да се ползват от деца и от възрастни. Изключително добро съотношение цена-качество за хора, които ходят да плуват само за движение и тонус.

Какви са основните характеристики на продукта?

Очилата имат прозрачно бяло стъкло, което ги прави подходящи за зимния сезон, тъй като в откритите и закрити басейни зимата е по-мрачно и тъмно (огледалните стъкла с цветно или тъмно стъкло например са предназначени за летния сезон с цел да предотвратяват заслепяването от слънцето). Очилата имат силиконов ластик и силиконово уплътнение. Имат възможност за регулиране размера на ластика.

Къде си тествала очилата?

Тествах очилата в открит басейн в продължение на 1 час. За това време не ми се наложи да ги свалям поради замъгляване, благодарение на Anti-fog покритието.

Основни предимства на очилата са лесното регулиране на размера и силиконовото уплътнение, което беше тествано в реални условия от мен и резултатите са задоволитени: уплътнението не пропуска и прави добър вакуум. Предимство на очилата е това, че не причиняват болка при ползване и не оставят трайни следи (зачервяване, посиняване) след ползване - това го казвам от личен опит, защото плувам и с очила тип "шведки", които нямат уплътнение и след ползване оставят трайни зачервявания и слаба болка.
Недостатъкът е на модела е свързан с това, че образът под вода се пречупва по особен начин, но е въпрос на време да се свикне.

pluvni-ochila-light-za-vazr (1)

Какви полезни съвети за употреба би могла да ни дадеш?

Anti-fog покритието има своя "живот", т.е след определен период от време, обикновено до 3 месеца, то се износва и е необходимо да бъде подновено чрез специално предназначени за това спрейове. За да съхраните покритието за по-дълго време, не мокрете и не търкайте очилата от вътрешната страна.

Мрежест сак за плувни принадлежности NABAIJI

mrezest-sak-xl-sin-oranz

За какъв тип дейност е подходящ сакът?

Сакът е подходящ за хора, които спортуват редовно, и носят в себе си принадлежности за тренировка като дъска, пулбуй, плавници, преден шнорхел, педълси и др. Целта е принадлежностите, които сте ползвали и са мокри, да се прибират в торба тип мрежа, за да се оттича водата от тях и да не се спарват.

Какви са основни характеристики и предимства на продукта?

Сакът има дължина 66см и ширина 45см. Изработен е от мрежеста материя, има шнур със стопер за по-лесно отваряне и затваряне, който се ползва и като дръжка за носене на рамо. Чантата има и карабинерче за закачане, както и ластик с помощта, на който чантата може да бъде сгъната в компактна форма голяма колкото портфейл. Освен за плувни пособия може да бъде използван и от трениращите фитнес, футбол, тенис и други спортове за прибиране на мокри дрехи и принадлежности след тренировка. Сакът има поле, в което може да напишеш името си - изключително полезно при състезания и тренировки, където има много деца и често ползват едни и същи принадлежности. Сакът съхне изключително бързо и е много лек и удобен за носене. Събира доста неща, защото мрежата е разтеглива и може да приема разнообразни форми. Синият цвят не се цапа бързо, а електриково оранжевото му придава свежест.

Последно от Decathlon

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 16 март 2024

Loading...

Loading...