Спортна приказка в Декатлон този уикенд

30 юли 2014 г.

Миналата седмица предвиденият урок по тенис на корт беше подхлъзнат от капризното време, но тази седмица смятаме да не се поддаваме на неговите шегички. Подготвили сме се за яки сервизи, форхенд и бекхенд в Декатлон Подуяне в събота и за приказен урок по стрелба с лък в неделя в Декатлон Витоша.  Всичко това, разбира се, ще е безплатно за всички желаещи да участват. Повече информация ще намерите по-долу.

Не можем да отречем, че колкото и могъщ да е станал човекът, той все още не може да контролира времето. Разбира се, влияе му чрез своята дейност, но това е тема на друг разговор. Миналата седмица времето ни показа силата си, като умело ни заблуди, че ще вали цял ден, което прогнозите също потвърдиха. Затова и отменихме урока по тенис на корт, който бяхме замислили, като само час-два след това изгря слънце... Малшанс, вероятно някой фен на тениса, който много е искал да присъства, е нямало да може да дойде тогава :)

[caption id="attachment_2532" align="alignleft" width="200"]

Урок по тенис на корт в Декатлон Подуяне

Урок по тенис на корт в Декатлон Подуяне[/caption]

Затова тази събота, 2.8., от 16:00 до 18:00 ч. ще направим втори опит за провеждане на урока по тенис! Този път той ще бъде в Декатлон Подуяне на бул. Владимир Вазов 31. Предприели сме сериозни мерки за хубаво време – цяла седмица танцуваме обредни танци за слънце и сутрин проверяваме по 10 различни прогнози за времето. Пращайте и вие положителна енергия за хубаво време, защото нашите приятели от Спортна тенис академия вече нямат търпение да ви покажат колко страхотен спорт е тенисът и да направите няколко сета заедно. Тук отново ще споменем, че сме подготвили екипировка за желаещите, тъй че единствено ще е необходимо да дойдете навреме, в добро настроение и спортно облечени. Ще е чудесно, ако дойдете в компания – с приятели, с децата, цялото семейство направо, а защо не и няколко семейства! Миналата седмица се убедихме, че малки и големи се конкурират в катеренето, тъй че чакаме доказателства, че това е възможно и в тениса на корт!

[hr]

[caption id="attachment_2537" align="alignright" width="300"]

DSC_2650

Урок по стрелба с лък в Декатлон Витоша[/caption]

В неделя, 3.8., от 11:00 до 13:00 ч. пък ще влезем в ролята на Робин Худ и Мериан! В Декатлон Витоша (ул. Олимпийска 4, Околовръстен път в посока Пловдив) ще се проведе урок по стрелба с лък, съвместно със (логично!) спортен клуб „Робин Худ”. Инструкторите от клуба ще превърнат игрището пред Декатлон Витоша в същинска препратка към английския фолклор, като разположат мишени и подготвят лъкове и стрели за желаещите да участват в урока. Ние пък предлагаме отново да дойдете поне с един придружител, за да може да го впечатлите с точен мерник, хладнокръвие и желязна психика. Всъщност, стрелбата с лък е сред най-древните занимания на човека, датиращи още от каменната ера – около 20 000 години пр. н. е. Стрелбата с лък е олимпийски спорт, като едно от големите му предимства е фактът, че няма горна граница на възрастта, в която човек може да започне да тренира, което освен че обединява в общи дейности децата и техните родители, развива допълнитено физическата култура в различни възрасти. По-голямата част от обучението по стрелба с лък се фокусира върху усъвършенстването на техниката. Мускулната издръжливост, мускулна сила и координация са част от физическите умения, които се развиват в този спорт, редом с умения за баланс, време за реакция и гъвкавост.

Участието и в двете събития е напълно безплатно и е подходящо за деца и възрастни. Ще бъдат осигурени екипировка и инструктори, така че желаещите да участват да могат максимално да се насладят на спорта! Очакваме ви!

Последно от Decathlon

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...