Спортна програма за деца "Елемента" с ФА "Суперстарс" в Пловдив

27 май 2019 г.

**Декатлон Пловдив, 01.06., събота, 10:00 ч. **

Elementa

Декатлон Пловдив и Футболна академия "Суперстарс" канят всички малчугани на възраст между 5 и 10 години да се включат в  приключение, посветено на играта, включващо разнообразни упражнения и тактики за обогатяване на двигателната култура. Заповядайте на игрището на Декатлон Пловдив на 1-ви юни, събота от 10:00 часа. За участие е нужно подходящо облекли и предварителна регистрация.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК

Спортно-педагогическа програма „Елемента“:

Спортно-педагогическа програма „Елемента“ е проект, базиран върху цялостна концепция за развитие на децата. Неслучайно нейното подзаглавие е „От азбуката на движението до духовното запознаване с видовете спорт“.

Предучилищният период при детето играе важна роля за формиране на личността на възрастния човек. За много деца не винаги съществуват условия за организирана двигателна активност. Затова физическото възпитание в предучилищна възраст дава равноправен достъп и формира потребност от движение, която става навик в ежедневието на детето.

Програма на 1-ви юни:

Спортното начинание ще започне  с усвояване на естествени форми на придвижване:

  • Локомоторни движения : лазене, пълзене, ходене, бягане, падане, катерене и скачане;
  • Основни комплексни движения: бутане и навиване, вдигане и пренасяне, люлеене;
  • Манипулации: хвърляне, хващане, отбиване, удар с крак, малки движения и точна моторика;

Няма да пропуснем :

  • Елементарни игри за развитие на двигателните способности;
  • Координация на движенията, сила, точност, равновесие, тренировка за скорост;

Целта ще бъде да се достигне до постепенно запознаване с различни видове спорт, с използване на примери от практиката на педагозите.

Цялата програма ще се провежда под формата на игра, като избора на пособия и педагогически умения ще бъдат съобразени с възрастта на децата, тяхната физика и психика.

Повече за ФА "Суперстарс", гр. Пловдив:

Супер Старс е футболна академия основана през 2010 г. от Михаел Ангелов. От своето основаване академията обучава и тренира деца от 3 до 12 годишна възраст и успешно реализира и развива своята дейност в гр. Пловдив.
В тази насока те организират и участват в голям брой официални турнири, първенства и различни спортни мероприятия, както самостоятелно, така и с подкрепата на БФС и Община Пловдив.
Михаел Ангелов е завършил треньорската школа на БФС и притежава лицензи C и B. До момента той има над 8 години професионален стаж като треньор в академията на ФА Супер Старс и ДЮШ Локомотив Пловдив, където се е доказал като успешен иновативен преподавател с богат личен опит в работата с деца.
Останалите членове на треньорския екип на академията са млади и мотивирани специалисти, притежаващи спортно-педагогическо образование и лицензи от БФС и UEFA .

Последно от Decathlon

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 19 март 2024

Loading...

Loading...