Спортна програма за деца „Елемента“ с ФА „Суперстарс“ в Пловдив

Спортна програма за деца „Елемента“ с ФА „Суперстарс“ в Пловдив
27/05/2019 Krista Eneva
спорт

Декатлон Пловдив, 01.06., събота, 10:00 ч. 

Elementa

Декатлон Пловдив и Футболна академия „Суперстарс“ канят всички малчугани на възраст между 5 и 10 години да се включат в  приключение, посветено на играта, включващо разнообразни упражнения и тактики за обогатяване на двигателната култура. Заповядайте на игрището на Декатлон Пловдив на 1-ви юни, събота от 10:00 часа. За участие е нужно подходящо облекли и предварителна регистрация.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК

Спортно-педагогическа програма „Елемента“:

Спортно-педагогическа програма „Елемента“ е проект, базиран върху цялостна концепция за развитие на децата. Неслучайно нейното подзаглавие е „От азбуката на движението до духовното запознаване с видовете спорт“.

Предучилищният период при детето играе важна роля за формиране на личността на възрастния човек. За много деца не винаги съществуват условия за организирана двигателна активност. Затова физическото възпитание в предучилищна възраст дава равноправен достъп и формира потребност от движение, която става навик в ежедневието на детето.

Програма на 1-ви юни:

Спортното начинание ще започне  с усвояване на естествени форми на придвижване:

  • Локомоторни движения : лазене, пълзене, ходене, бягане, падане, катерене и скачане;
  • Основни комплексни движения: бутане и навиване, вдигане и пренасяне, люлеене;
  • Манипулации: хвърляне, хващане, отбиване, удар с крак, малки движения и точна моторика;

Няма да пропуснем :

  • Елементарни игри за развитие на двигателните способности;
  • Координация на движенията, сила, точност, равновесие, тренировка за скорост;

Целта ще бъде да се достигне до постепенно запознаване с различни видове спорт, с използване на примери от практиката на педагозите.

Цялата програма ще се провежда под формата на игра, като избора на пособия и педагогически умения ще бъдат съобразени с възрастта на децата, тяхната физика и психика.

Повече за ФА „Суперстарс“, гр. Пловдив:

Супер Старс е футболна академия основана през 2010 г. от Михаел Ангелов. От своето основаване академията обучава и тренира деца от 3 до 12 годишна възраст и успешно реализира и развива своята дейност в гр. Пловдив.
В тази насока те организират и участват в голям брой официални турнири, първенства и различни спортни мероприятия, както самостоятелно, така и с подкрепата на БФС и Община Пловдив.
Михаел Ангелов е завършил треньорската школа на БФС и притежава лицензи C и B. До момента той има над 8 години професионален стаж като треньор в академията на ФА Супер Старс и ДЮШ Локомотив Пловдив, където се е доказал като успешен иновативен преподавател с богат личен опит в работата с деца.
Останалите членове на треньорския екип на академията са млади и мотивирани специалисти, притежаващи спортно-педагогическо образование и лицензи от БФС и UEFA .