Първи стъпки в тениса у дома с БФТ и Decathlon

Първи стъпки в тениса у дома с БФТ и Decathlon
27/04/2020 Георги Николов
Първи стъпки в тениса у дома с БФТ и Decathlon

От 24.04. във Facebook страницата на Българската федерация по тенис

Търсиш нов спорт, подготовката за който може да започне и от вкъщи?
Запознай своето дете със света на тениса чрез безплатното обучение на Българската федерация по тенис.

Тенисът на корт, практикуван от милиони любители и професионалисти в цял свят, е най-популярната разновидност на ракетните спортове. Известен още през Средновековието, в наши дни представлява комбинирана тренировка за всички основни групи мускули. Честата практика подобрява координация и помага на децата да бъдат активни, като първоначалните тренировки могат да започнат и в домашни условия.

„Първи стъпки в тениса у дома“ е кампания, насочена към децата на възраст между 5 и 12 години, които никога досега не са практикували спорта. В рамките на 4 седмици във Facebook страницата на Българската федерация по тенис ще бъдат публикувани видеоуроци за начинаещи. Малчуганите ще могат да се запознаят от вкъщи с основните елементи на спорта, правилната стойка, двигателна култура, термини и движения. Така те ще могат да се раздвижат и забавляват, както и да получат награди.

Всяка седмица ще могат да участват за безплатен урок с треньор след края на извънредното положение. Необходимо е само родителите да запишат и изпратят видеоклип как децата изпълняват упражненията от съответния урок. Единственото условие е участниците да не са картотекирани към тенис клуб.

Най-постоянните и атрактивните участници ще бъдат наградени с ракети и топки за тенис.

Повече за кампанията „Първи стъпки в тениса у дома“ можеш да откриеш на Facebook страницата на Българската федерация по тенис.