ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА С ЛЕТЯЩ ФИНАЛ

11 октомври 2019 г.

Декатлон Варна, 09.11., събота, 11:00 часа

2019-10-TENNIS-1200x628-1.jpg

Каним всички фенове на спорта тенис на маса на турнир в Декатлон Варна с изненадващ финал!

ОФИЦИАЛНА ДАТА - 09.11.2019 ГОДИНА

Заповядайте в Декатлон Варна, където ще проведем първата част на състезанието от 11:00 до 14:00 часа. Разпределението на записалите се ще откриете на място. Екипът е подготвил хилки, топчета и символични награди!

Финалът ще бъде се проведе от 18:30 до 20:00 часа и ще бъде най-интересен - аeро тенис на маса в залата на нашите партньори от спортен клуб "Чудните скали".

За да участвате трябва да:

  • имате навършени 16 години;
  • направите предварителна регистрация:

РЕГИСТРИРАНЕ ТУК 

Вижте видео, показващо как се практикува айро тенис на маса (ТУК)

Правила за провеждане на двубой по тенис на маса:

  1. Сервиса се изпълнява след като пинг-понг топчето се постави на дланта на свободната ръка. Ръката трябва да бъде неподвижна, отворена и протегната с изпънати пръсти и свободен пален.
  2. През цялото време свободната ръка по време на контакта си с топката при сервиса трябва да е над нивото на игралната повърхност.
  3. Третата стъпка е изпълняващия сервис да хвърли пинг-понг топчето с помощта на свободната ръка на 16 см нагоре, бед да и придава никакво въртеливо движение.
  4. След като бъде хвърлено пинг-понг топчето, изпълняващия сервис трябва да го удари от най-високата му точка на своята траектория, така че топчето първо да се удари в неговот поле, след което да премине над мрежата и да се удари в противниковото поле.
  5. При игра на двойки в тениса на маса топката трябва първо да докосне половин полето на сервиращия и след това половин полето на посрещащия.
  6. Ако при опит за подаване сервиращият пропусне да удари топката той губи точка.
  7. При изпълнение на началния удар в тениса на маса /в момента, когато ракетата влиза в съприкосновение с топката/ топката трябва да се намира зад крайната линия на полето на сервиращия или зад нейното мислено продължение.
  8. Изпълняващия сервис в тениса на маса трябва да изпълни началния удар по най-добрия начин, като осигури правилна преценка на съдията или неговия помощник, които да преценят, че сервиса отговаря на правилата за изпълнение на сервис в играта тенис на маса.
  9. Освен в случаите, когато има назначен помощник-съдия, следящ за правилното изпълнение на началните удари, съдията има право и може при първия случай в дадена среща, при който има съмнение относно правилността на изпълнен сервис, да спре играта и предупреди сервиращия, без да отсъжда точка.
  10. При всеки следващ случай в същата среша, когато отново съществува съмнение относно правилното изпълнение на сервиса от същия състезател, поради същата или друга причина състезателят ще загуби точка.
  11. Когато е съвсем ясно, че сервиращият не се съобразява с изискванията за правилно изпълнение на сервиса, тогава той няма да бъде предупреден, а направо ще загуби точка както при първия, така и при всеки следващ случай.
  12. По изключение може да не се изисква точно спазване на изискванията за изпълнение на сервиса /началния удар/, ако преди започване на играта съдията бъде уведомен, че даден състезател е възпрепятстван поради физически недостатък да се съобразява с посочените изисквания.

Последно от Decathlon

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 24 март 2024

Loading...

Loading...