Урок по ръгби в Декатлон Витоша

Урок по ръгби в Декатлон Витоша
25/09/2018 DecathlonBG

ръгби

Декатлон Витоша, 30.09., неделя, 12:00 ч. 

Вероятно има хора, които ще се изненадат, че в България се играе ръгби. Но в страната има ентусиасти и атлети, за които ръгбито е страст, която заслужава всеотдайност. Те правят всичко по силите си, за да популяризират играта и да накарат повече хора да се докоснат до елипсовидната топка. Ако никога не сте имали възможност да опитате или да разберете повече за този спорт, сега имате възможност да го направите, като се включите в този безплатен урок.

Ръгби (на английски: Rugby) е вид игра с топка, близка до футбола, която се играе във Великобритания от средата на XIX в. Играта се играе с овална топка, която играчите на всеки отбор си подават един друг с ръце и крака, опитвайки се да достигнат противниковото точково поле или да отбележат гол в Н-образна врата. Подходящо е за всеки човек и е игра, която е изключително интересна, неагресивна и безопасна.

Тренировката ще включва упражнения и състезателни елементи, с помощта на които всеки начинаещ ще може да направи първите си стъпки в спорта ръгби. Участието е напълно безплатно, има осигурена екипировка и е нужно единствено да се регистрирате, за да се включите.

Урокът ще се проведе от Борис Тодоров, който е състезател по ръгби и съотборник в екипа на Декатлон Витоша! Тренира ръгби от 7 години и в момента играе за Националния отбор по ръгби на България.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК