Витоша зимен фест 2022 ще се проведе с подкрепата на Decathlon

Витоша зимен фест 2022 ще се проведе с подкрепата на Decathlon
14/01/2022 DecathlonBG
Витоша зимен фест 2022 Decathlon

22.01., събота, от 10:00 ч., София, хижа „Алеко“

Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Decathlon ви канят на Витоша зимен фест 2022. Очакваме всички желаещи на 22 януари, събота на хижа „Алеко“, за да станем заедно част от Световния ден на снега, който ще се проведе под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

Спускане с шейни, гигантски слалом, ски алпинизъм, спринтово ски бягане, детски игри и още много други надпревари очакват всички посетители на седмото издание на фестивала.

В програмата влиза и уникалното за България велосипедно спускане на сняг за време. Сноубайк е най-новата дисциплина в колоезденето, която ще направи своя официален световен дебют край хижа „Алеко“. Фестивалът е новатор в провеждането ѝ, като на практика състезанията във Витоша и първенството на Франция се явяват първите в света, организирани и официално приети в календара на Световния колоездачен съюз.

„Столична община“ и „София – Европейска столица на спорта“ организират този спортен празник за седма поредна зима, като целта е повече хора да спортуват и да се забавляват сред природата. Точно затова сме изключително щастливи да обявим, че Decathlon ще бъде партньор на фестивала и заедно ще направим зимните спортове още по-достъпни.

Програмата предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Наред с надпреварата по ски бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да пробва безплатно своите умения с „писалките“.

Витоша зимен фест 2022 ще се проведе в събота, 22 януари от 10 ч. на хижа „Алеко“.