Световният ден на почистването – малък жест към природата с огромно въздействие

Световният ден на почистването – малък жест към природата с огромно въздействие
15/09/2021 Георги Николов
Декатлон се включва в световния ден на почистването

Включи се и ти в събитията ни, комбиниращи почистване и спорт сред природата

Декатлон се включва в световния ден на почистването

Началото на историята, продължаваща и до днес, започва през 2008 г. в Естония. Тогава 50 000 души обединяват усилията си, за да почистят цялата страна в рамките на 1 ден. 13 години по-късно в инициативата се включват над 50 милиона доброволци от 180 държави. Целта е да бъдат почистени над 280 000 тона отпадъци в природни местности и забележителности из цялото земно кълбо.

Decathlon и Световният ден на почистването

От 2018 г. насам инициативата става неизменна част от глобалната екоконцепция на Decathlon. През 2020 г. се включват над 16 хиляди участници в 37 държави от нашето голямо спортно семейство и се провеждат общо 402 събития, комбиниращи спорт, почистване и облагородяване на околната среда. Отпадъкът, който е събран по време на миналогодишната инициатива, надвишава 25 тона.

18.09.2021 – глътка въздух за теб и природата

За 4 поредна година Декатлон България ще участва в Световния ден на почистването. През 2021 г. събития, включващи спортни активности сред природата и почистване, ще се проведат на 18 септември (събота) в София, Пловдив и Варна. Включи се и ти в общата ни зелена кауза, като се регистрираш в онлайн платформата ни Play by Decathlon. В нея можеш да разгледаш всички събития, свързани със Световния ден на почистването, както и останалите ни спортни активности.

Световният ден на почистването се провежда веднъж годишно, но от всички нас и нашите ежедневни навици зависи състоянието на заобикалящата ни среда. Споделяме ти 10 кратки съвета за екосъобразен начин на живот, които оказват огромно въздействие върху нашата планета и общ спортен терен. Нека заедно обединим усилия и покажем, че комбинацията от много малки, но чести жестове към природата имат огромно въздействие  в дългосрочен план!