За катеренето, тениса и хората

За катеренето, тениса и хората
24/07/2014 DecathlonBG

Има ли нещо общо между скалното катерене и тениса на корт? Краткият отговор е „не”, но за нас общото между тези два спорта е, че ще можете да пробвате и двата този уикенд :) Предстоят вълнуващи катерачни преживявания в Декатлон Подуяне и забавен урок по тенис на корт в Декатлон Витоша. Защо има смисъл да посетите и двете, колко точно висока стена за катерене ще има в Подуяне и ще усетите ли тръпката на това да забиете супер сервиз и да спасите опасен удар на опонента си – можете да научите в блог поста ни по темата.

climbing

Катерене в Декатлон Подуяне

За хората, които никога не са пробвали катерене, то може да се сравни с три неща – концентрация, доверие и издръжливост. Концентрация, защото, докато се катериш мислиш за всяка следваща стъпка. Доверие, защото винаги с теб има партньор на земята, който те осигурява и на когото трябва да вярваш. Издръжливост, защото това е спорт, който натоварва абсолютно цялото тяло – развива всички мускулни групи, сърдечносъдовата система, логическото мислене и координацията на крайниците. Само по себе си катеренето е и изключително социален спорт, подходящ за всички възрасти – обичайна гледка в залите за катерене са малки дечица, редом до сериозни катерачи и любители катерачи на средна, дори напреднала възраст. Мъдростта е колективна и може да се почерпи от всеки – докато гледаш как се катери малкото дете черпиш идеи за това как да подобриш своето представяне и обратното. Освен това, катеренето е спорт, който не е много трудно да си позволиш. Екипировка може да се наема във всяка зала, може и да се закупи. Инвестицията в екипировка си струва – едни еспадрили се износват при умерена употреба средно за година, а карабинерите и осмиците – за доста повече.

Заради всички тези причини тази събота и неделя, от 11:00 до 19:00 ч. в Декатлон Подуяне (бул. Владимир Вазов 31) всеки, който харесва катеренето или иска да опита този спорт, може да го направи напълно безплатно на истинска стена за катерене с височина над 7 метра! На място ще има квалифицирани инструктори от залата за катерене Боулдърленд и Фънтопия, които ще споделят с всеки, който се интересува, какво е възел осмица, защо е важно винаги да имаме партньор, който да ни осигурява, както и още много интересни факти за катеренето и екипировката за него.

Уроци по тенис в Декатлон Витоша

Уроци по тенис в Декатлон Витоша

За ентусиастите, които пък са решили да си организират истински спортен уикенд, ще има и безплатен урок по тенис на корт на 27.7. (неделя) от 16:00 до 18:00 в Декатлон Витоша.

След безспорните успехи на Григор Димитров на корта, интересът към тениса се засили още повече и ние в Отбора на Декатлон не бихме могли да сме по-щастливи, че все повече хора искат да спортуват и се отбиват често в нашата тенис секция в магазините. За всички фенове на Гришо и тениса на корт решихме да организираме безплатен открит урок по тенис заедно с нашите приятели от Спортна тенис академия, които ще гостуват в неделя в Декатлон Витоша (ул. Олимпийска 4, Околовръстен път в посока Пловдив). Те ще покажат техники за сервиз, форхенд и бекхенд и ще дадат ценни съвети за екипировка, места, където да се практикува тенис на корт, както и ще могат да отговорят на всички въпроси, свързани с този спорт. По време на урока освен в реална игра участниците ще имат възможност да разберат и някои тънкости в тениса чрез серия от тактически упражнения и игрови ситуации. А за всички, които изчакват реда си, сме подготвили забавления – тенис на маса и бадминтон, където могат да загряват преди тренировката.

Хайде да идва уикендът и да се оправя времето, че нямаме търпение вече да започваме!

Участието и в двете събития е напълно безплатно, без предварителна регистрация и е подходящо за деца и възрастни. Ще бъдат осигурени екипировка и инструктори, така че желаещите да участват да могат максимално да се насладят на спорта! Очакваме ви!