За катеренето, тениса и хората

24 юли 2014 г.

Има ли нещо общо между скалното катерене и тениса на корт? Краткият отговор е „не”, но за нас общото между тези два спорта е, че ще можете да пробвате и двата този уикенд :) Предстоят вълнуващи катерачни преживявания в Декатлон Подуяне и забавен урок по тенис на корт в Декатлон Витоша. Защо има смисъл да посетите и двете, колко точно висока стена за катерене ще има в Подуяне и ще усетите ли тръпката на това да забиете супер сервиз и да спасите опасен удар на опонента си – можете да научите в блог поста ни по темата.

[caption id="attachment_2506" align="aligncenter" width="1000"]
2014-07-climbing.png

Катерене в Декатлон Подуяне[/caption]

За хората, които никога не са пробвали катерене, то може да се сравни с три неща - концентрация, доверие и издръжливост. Концентрация, защото, докато се катериш мислиш за всяка следваща стъпка. Доверие, защото винаги с теб има партньор на земята, който те осигурява и на когото трябва да вярваш. Издръжливост, защото това е спорт, който натоварва абсолютно цялото тяло - развива всички мускулни групи, сърдечносъдовата система, логическото мислене и координацията на крайниците. Само по себе си катеренето е и изключително социален спорт, подходящ за всички възрасти – обичайна гледка в залите за катерене са малки дечица, редом до сериозни катерачи и любители катерачи на средна, дори напреднала възраст. Мъдростта е колективна и може да се почерпи от всеки – докато гледаш как се катери малкото дете черпиш идеи за това как да подобриш своето представяне и обратното. Освен това, катеренето е спорт, който не е много трудно да си позволиш. Екипировка може да се наема във всяка зала, може и да се закупи. Инвестицията в екипировка си струва – едни еспадрили се износват при умерена употреба средно за година, а карабинерите и осмиците – за доста повече.

Заради всички тези причини тази събота и неделя, от 11:00 до 19:00 ч. в Декатлон Подуяне (бул. Владимир Вазов 31) всеки, който харесва катеренето или иска да опита този спорт, може да го направи напълно безплатно на истинска стена за катерене с височина над 7 метра! На място ще има квалифицирани инструктори от залата за катерене Боулдърленд и Фънтопия, които ще споделят с всеки, който се интересува, какво е възел осмица, защо е важно винаги да имаме партньор, който да ни осигурява, както и още много интересни факти за катеренето и екипировката за него.

[hr]

[caption id="attachment_2511" align="aligncenter" width="1000"]

Уроци по тенис в Декатлон Витоша

Уроци по тенис в Декатлон Витоша[/caption]

За ентусиастите, които пък са решили да си организират истински спортен уикенд, ще има и безплатен урок по тенис на корт на 27.7. (неделя) от 16:00 до 18:00 в Декатлон Витоша.

След безспорните успехи на Григор Димитров на корта, интересът към тениса се засили още повече и ние в Отбора на Декатлон не бихме могли да сме по-щастливи, че все повече хора искат да спортуват и се отбиват често в нашата тенис секция в магазините. За всички фенове на Гришо и тениса на корт решихме да организираме безплатен открит урок по тенис заедно с нашите приятели от Спортна тенис академия, които ще гостуват в неделя в Декатлон Витоша (ул. Олимпийска 4, Околовръстен път в посока Пловдив). Те ще покажат техники за сервиз, форхенд и бекхенд и ще дадат ценни съвети за екипировка, места, където да се практикува тенис на корт, както и ще могат да отговорят на всички въпроси, свързани с този спорт. По време на урока освен в реална игра участниците ще имат възможност да разберат и някои тънкости в тениса чрез серия от тактически упражнения и игрови ситуации. А за всички, които изчакват реда си, сме подготвили забавления – тенис на маса и бадминтон, където могат да загряват преди тренировката.

Хайде да идва уикендът и да се оправя времето, че нямаме търпение вече да започваме!

Участието и в двете събития е напълно безплатно, без предварителна регистрация и е подходящо за деца и възрастни. Ще бъдат осигурени екипировка и инструктори, така че желаещите да участват да могат максимално да се насладят на спорта! Очакваме ви!

Последно от Decathlon

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 29 февруари 2024

Loading...

Loading...