Започни нов спорт: дартс

Започни нов спорт: дартс
17/01/2017 DecathlonBG

Untitled-1

Вярвате или не, играта на дартс всъщност е професионален състезателен спорт, но има голяма вероятност да срещнете любители на играта в близкия бар или игрална зала. Дартсът е предизвикателна игра, която изисква високо ниво на умения, точност, концентрация на ума и прецизност на ръката.

Кратки правила на дартса:

Съществуват много варианти за игра на дартс, като тук ще ви разкажем единствено за най-популярните: 301/501/701. Всеки отбор започва с 301 точки (или съответно 501/701). След всяко хвърляне на трите стрелички, от този резултат се вади спечеленият брой точки. Печели първият играч, който достигне точен резултат 0 – ако играчът направи резултат под нула, то точките му се връщат обратно на стойността преди последното му хвърляне.

5 ползи от играта на дартс:

  • Подобрява концентрацията: При всяко хвърляне трябва да се фокусирате върху мишената и да се абстрахирате от странични шумове и дразнители. Всяко невнимателно хвърляне може да ви коства ценни точки, така че умението ви да се концетрирате силно се подобрява, когато дартсът се превърне в хоби.
  • Релаксация: Untitled-1дартсът е чудесно средство да релаксирате в средата на натоварен ден. Бърза игра срещу приятел или самостоятелна тренировка в обедната ви почивка може да свърши чудеса и ще помогне да изчистите ума си от неприятни мисли.
  • Развива стратегическото ви мислене: играта на дартс включва и внимателно стратегическо планиране, понеже всяко хвърляне е тактически ход.
  • Подобрява кординацията око-ръка: играта на дартс може да подобри кординацията око-ръка посредством високата точност и прецизност, които се изискват.
  • Подобрява социалните ви умения: Дартсът е социална игра и ви гарантираме, че ще се забавлявате страхотно ако организирате игра на дартс с приятели, независимо дали в зала или у дома. Гарантираме, че ще завържете и нови познанства около мишената.

Може да видите нашите предложения за мишени и аксесоари ТУК.