10 ПРИЧИНИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ОТБЛИЗО С ШНОРХЕЛИНГА

30 юли 2019 г.
2019-07-article-1200x628.jpg

Шнорхелингът предлага всичко необходимо за активната и забавна почивка. Този лесен и достъпен спорт ви дава възможност не само да откриете подводния свят, но и да спортувате през лятото. Още се колебаете? Предлагаме ви 10 убедителни причини да направите първите си стъпки в шнорхелинга.

ИСКАТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ЧУДЕСАТА НА ПОДВОДНАТА ФЛОРА И ФАУНА?

2019-07-article2-1200x628.jpg

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ 10 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ШНОРХЕЛИНГА.

1. ДОСТЪПЕН ВОДЕН СПОРТ

2019-07-article2-1200x628-1.jpg

Шнорхелингът е лесен, забавен и подходящ за цялото семейство спорт. Необходимо е само да умеете да плувате и да обичате водата. Имайте предвид, че някои аксесоари (пояси, макарони, жилетки и други) могат да улеснят плаваемостта и да намалят умората, за да удължат максимално удоволствието от шнорхелинга.

2. ИКОНОМИЧНО ОБОРУДВАНЕ

Първите стъпки в шнорхелинга са лесни и достъпни. Цялата ви екипировка се състои от маска, шнорхел и плавници (те не са задължителни за начинаещите, които могат да
използват аква обувки). Този комплект може да бъде допълнен с горнище или късо долнище за защита от студ, слънце и триене в подводни повърхности. Затруднявате се при ползването на маска и шнорхел? Пробвайте иновационната маска Easybreath на Subea, с която можете да дишате под водата както през носа, така и през устата. Ако се притеснявате да потопите главата си под водата, впуснете се в първия си шнорхелинг с новия ни буй за наблюдение Olu, който ще ви позволи да изследвате и наблюдавате морското дъно от повърхността.

2019-07-article4-1200x628.jpg

3. ИДЕАЛНО ЗАНИМАНИЕ ЗА ЛЯТНАТА ПОЧИВКА

Икономичното, леко и компактно оборудване превръща шнорхелинга в идеалния воден спорт за вашата лятна почивка. То се пренася лесно в кола, влак, дори и в самолет. Освен това е идеален повод за приятно и задружно прекарване на цялото семейство. Все пак шнорхелингът е спорт точно за ваканциите.

4. ГАРАНТИРАНО УДОВОЛСТВИЕ

2019-07-article5-1200x628.jpg

Шнорхелингът предлага безопасно забавление още с първото гмуркане. Не са ви необходими часове за предварителна подготовка – забавлението започва веднага. Според общоприетото схващане, за да наблюдавате подводната флора и фауна, е необходимо да се гмурнете на дълбоко. За начало можете да започнете от повърхността. Там ви очакват хиляди чудесни гледки.

5. ОТКРИВАТЕ ПОДВОДНИЯ СВЯТ

2019-07-article6-1200x628.jpg

Сложете си плавници, маска и шнорхел и се подгответе за уникално и незабравимо преживяване. Знаете ли, че морският свят представлява 70% от нашата планета? Той често остава скрит за нас, хората. Затова ние го намираме за толкова невероятен. Тази вселена е извор на живот, цветове, форми и неочаквани срещи, за които ще разказвате дълго след като излезете от водата! Какво е необходимо за този спектакъл? Само чиста и не прекалено дълбока вода. Ще се почувствате сякаш плувате в аквариум.

6. СПОДЕЛЯТЕ НОВИ ЕМОЦИИ

2019-07-article7-1200x628.jpg

За вашата безопасност е важно да не сте сами, докато практикувате шнорхелинг. Но скоро ще откриете, че това е преди всичко възможност да преживеете и споделите незабравими моменти със семейството и приятелите си, като се потопите в един съвсем нов и непознат свят.

7. СПОРТУВАТЕ АКТИВНО

Въпреки че шнорхелингът е забавление по време на вашата почивка, той си остава спорт, свързан с физическо натоварване. Всяко движение с плавниците гори калории, тренира сърцето и коремните мускули, извайва краката и поддържа физическата форма. Шнорхелингът съчетава удоволствие и физическа активност, без да ви натоварва, да преуморява тялото ви, без капка пот на челото, дори в летните горещини. Звучи добре, нали?

8. ОТПУСКАЩ И РАЗТОВАРВАЩ СПОРТ

2019-07-article8-1200x628.jpg

Чудите се каква е връзката между шнорхелинга и разтоварването? Този спорт гарантира уникални преживявания в съвсем нова среда и пълно откъсване от познатия ви свят. При него няма състезание, добро представяне или преминаване на границите на възможностите. Отвежда ви далече от ежедневието и рутината. Времето е спряло. Единствената ви цел е да се движите и да наблюдавате обкръжаващите ви подводни чудеса.

9. ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ВОДОЛАЗНОТО ГМУРКАНЕ

Шнорхелингът ще ви научи да дишате с шнорхел, да усъвършенствате баланса си във водата и техниката на плуване с плавници. Това е отлична подготовка за водолазно гмуркане. Въпреки че между тях има известно сходство, те са много различни. Водолазното гмуркане задължително изисква предварително обучение с професионалист.

2019-07-article9-1200x628.jpg

10. ЛЕСЕН ЗА УСВОЯВАНЕ ПОДВОДЕН СПОРТ

2019-07-article10-1200x628.jpg

Вече знаете, че шнорхелингът е спорт, достъпен за всеки. Въпреки това за безопасното наблюдение на подводния свят е необходимо да спазвате няколко основни правила:

  • независимо дали сте начинаещи или експерти, никога не се гмуркайте сами;
  • преди гмуркане проверявайте прогнозата за времето;
  • обозначете начална точка и няколко точки за излизане;
  • не надценявайте физическите си възможности.

УБЕДИХТЕ ЛИ СЕ ВЕЧЕ? ОСТАВА САМО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЕКИПИРОВКАТА СИ И
ДА СЕ ВПУСНЕТЕ В ЗАБАВЛЕНИЯТА НА ШНОРХЕЛИНГА.

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...