Как да изберете подходящи ролери за вашето дете?

27 април 2017 г.

header

В тази статия ще ви помогнем да изберете най-подходящия модел ролери за вашето дете, като разберете кои важни технически характеристики е необходимо да познавате

Технически характеристики на детските ролери

Като всяка екипировка, ролерите имат определени технически характеристики, които трябва да разберете, преди да направите покупка. Колелата се предлагат с различни лагери, диаметри и степени на твърдост. Когато избирате лагери, от които зависи скороста на въртене на колелата, трябва да вземете предвид ABEC стандарта. Колкото по-висок е, толкова

Untitled-1

по-бързи са лагерите. Начинаещите се нуждаят от по-нисък ABEC номер, докато по-напредналите кънкьори трябва да изберат по-висок. Диаметърът на колелцата също е важен - трябва да се увеличава успоредно с опита на детето.

Твърдостта на колелцата се означава с с буквата А и цифра от 74 до 100. Колело с индикатор за твърдост А74 е с по-бавни лагери, по-еластично и комфортно, но се износва по-бързо. Колкото по-близо до 100А е индикаторът, толкова по-бързи са лагерите, ролерите са по-лесни за управление, колелцата имат по-дълъг живот, но се усещат повече вибрации при каране.

Шината, на която са монтирани колелцата, е последния елемент, на който трябва да обърнете внимание. Тя пренася тежестта на детето към земята. Може да бъде направена от композитен материал или алуминий.

В първия случай, шината дава по-плавно и комфортно плъзгане, но детето разполага с по-малко контрол. При алуминиевата шина детето разполага с много повече контрол върху ролерите, но се изискват и повече умения за управление.

Изберете ролери, които отговарят на опита на детето ви

За малко дете, което за първи път се качва на ролери, изберете чифт с твърди чорапи, които ще придържат краката здраво и ще ги предпазят от инциденти. Препоръчваме да изберете нашите модели от серията Play, при които могат да бъдат монтирани две колелца в задната част и едно в предната за по-лесно управление.

Размер на ролерите

Огромно значение има размера на ролерите. Той трябва да отговаря на крака на детето, а затягащата система трябва да пристяга глезените, така че те да са фиксирани стабилно. Не забравяйте за нашите модели, които имат регулируем чорап и покриват 3 размера – могат да растат успоредно с крака на вашето дете. Така не е необходимо да купувате нови ролери всяка година.

Не забравяйте да екипирате детето си с протектори и каска. Безoпaснoстта винаги е на първо място!

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...