Какво перо за бадминтон да изберете - пластмасово или естествено?

18 май 2016 г.

Пластмасово или естествено перо? Вероятно и преди сте си задавали този въпрос. Какви са разликите и за какъв тип игра са предназначени различните пера? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат при избора.

Това е въпрос, който всички бадминтон играчи си задават. Какви са разликите и за какъв тип игра са предназначени двата вида пера? Ето информация за различните видове пера за бадминтон.

ПЛАСТМАСОВО ПЕРО

ПЕРО С ПЛАСТМАСОВА КОРОНКА И ГЛАВА ОТ ПЯНА

jupe-plastique

Перото с пластмасова коронка и глава от пяна е идеално за начинаещи, тъй като е леко и издръжливо. Главата от пяна е устойчива на удари и на триенето с кордажа. Пластмасовата коронка е здрава и издръжлива и неутрализира грешките при насочването на удара. Освен това допринася за осигуряване на параболична траектория.

ПЕРО С ПЛАСТМАСОВА КОРОНКА И ГЛАВА ОТ КОРК

Пластмасовата коронка е здрава и издръжлива. Корковата глава е по-деликатна, но по-приятна за игра и осигурява права траектория. Тъй като е по-тежко от перото с естествени пера, това перо  предлага много предимства при редовна употреба и при игра на открито. Позволява параболична траектория.

ТРАЕКТОРИЯ НА ПЛАСТМАСОВОТО ПЕРО

volant-plastique

ЕСТЕСТВЕНО ПЕРО

jupe_plume

Това перо е идеално за редовна до интензивна игра при добри условия (температури между 20°С и 23°С на закрито), както и за състезания. Теглото на естественото перо варира между 4,74 и 5,5 г. За изработването му се използват 16 гъши пера (напоследък се използват и патешки). С него може да се постигне стабилна и прецизна траектория.

Скоростта на перото варира в зависимост от температурата на околната среда. Когато е във въздуха, се създава различна сила на триене в зависимост от плътността на въздуха. Топлият въздух има по-малка плътност от студения. Ако играете на закрито при температура 20°С, перото ще лети по-бързо, отколкото при игра при по-ниска температура (16°С).

Съществуват три скорости на перото, които осигуряват оптимално представяне. Колкото по-топъл е въздухът, толкова по-бавно ще е перото.

  • Скорост 78: при температура между 16 и 22°C.

  • Скорост 77: при температура между 23 и 27°C.

  • Скорост 76: при температура над 27°C.

ТРАЕКТОРИЯ НА ЕСТЕСТВЕНОТО ПЕРО

volant-plume

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

  • За изрзботване на естественото перо се използват само от пера от лявото гъше крило.

  • Най-високата скорост на перо, регистрирана някога, е при забиващ удар – 439 км/ч.

  • При международни състезания играчите могат да използват до 50 пера само за един мач.

Последно от Decathlon

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...