Опитайте протеините Whey Protein by Decathlon

7 ноември 2018 г.
Protein_girl

**Декатлон Витоша и Подуяне, 10. и 11.11., събота и неделя, 13:00 - 15:00 ч. **

Какво представляват протеините и как да ги изберем според нашите нужди? На тези и всички останали въпроси, които имате, ще отговорят нашите експерти от фитнес екипа на Декатлон, докато **вие ще имате възможност да опитате различните протеини Whey Protein by Decathlon: **

  • на 10.11., събота, между 13:00 - 15:00, Декатлон Витоша
  • **на 11.11., неделя, между 13:00 - 15:00, Декатлон Подуяне **

По-долу можете да научите повече за протеините, а ние ще ви очакваме на място, за да ги опитате!

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОТЕИНИТЕ?

Протеинът е верига от аминокиселини. Съществуват 20 различни вида аминокиселини. 9 от тях са незаменими и не се синтезират от човешкото тяло, но могат да се набавят чрез храната. Сред тях са и верижно разклонените аминокиселини (ВРАК): левцин, изолевцин и валин, които спомагат за изграждането на мускулите.

Lifting_nutrition

КАКВИ СА ЕЖЕДНЕВНИТЕ НУЖДИ ОТ ПРОТЕИНИ?

Без Спорт: 0,8г/кг/ден
Спорт за забавление (до 3 тренировки седмично): 1,4г/кг/ден
*Интензивен спорт (над 4 тренировки седмично): *1,4г/кг/ден
*Силов спорт: *1,8г/кг/ден

**ПРОЦЕС НА УСВОЯВАНЕ: **30г на всеки час
ВАЖНО

2/3 ОТ НУЖНИТЕ НИ ПРОТЕИНИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЧРЕЗ ХРАНАТА, А ОСТАНАЛАТА 1/3 МОГАТ ДА СЕ НАБАВЯТ ЧРЕЗ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

preparation_food_suppliment

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРОТЕИН?

За да поддържате и развивате мускулната си маса често е нужно е да си набавите повече протеини от колкото можете без добавки. Продукти като Whey 3 (70% протеин) и Whey Isolate (82% протеин) съществуват точно с тази цел. Създадени от мляко, което е филтрирано и изсушено. За  веганите съществува Vegan Weider (76% протеин). Използвани са протеин от грах и ориз, вместо от мляко. Гейнър 3, съдържащ е 17% протеин и 75% въглехидрати, позовлявайки Ви да увеличите мусколната си маса по-бързо и се препоръчва за начинаещи. Гейнър 7 с 40% протеин, 50% въглехидрати, креатин и минерали е вариантът препоръчан за напреднали.

Когато искате да контролирате теглото си продукти като Lean Whey. Съдържащ 73% протеин, конджак, зелен чай, L-карнитин и КЛА (конюгирана линолова киселина).
А когато искате просто да се подкрепите с нещо здравословно, протеиновите барове са решението за вас. Съдържащи между 17 и 26г. протеини, те са най-лесния начин да си предоставите бърз приток на сили.

2018-10-BlogImage41200x400.jpg

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ?

Предтренировъчните продукти ви дават повече енергия по време на тренировката и ви помагат да бъдете по-концентрирани. От друга страна, креатинът спомага за увеличаване на физическите показатели по време на интензивни и кратки тренировки. Когато искате да тренирате по-често, ВРАК и глутаминът допринасят за увеличаване на мускулите.

L-карнитинът спомага за контролиране на теглото при нискокалорична диета.

Последно от Decathlon

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 8 април 2024

Loading...

Loading...