С велосипед на работа всеки ден? Разбира се, че можете!

8 април 2016 г.

Придвижването с велосипед на работното място е бърз и природосъобразен начин на транспорт, който, освен всичко друго, е полезен за здравето. Лесно ще избегнете задръстванията и негативното влияние, което оказва шофирането на здравето ви (стрес, фрустрация и т.н.). Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да се придвижвате здравословно до работното място.

4M1A9276

Изберете подходящо облекло

Придвижването с велосипед до работното място не трябва да е равносилно на потен старт на работния ден. Вярно е, че се натоварвате физически, но ако тръгнете по-рано, можете да определите подходящо темпо, с което няма да се изпотите.

Друго важно условие, за да пристигнете на работа сухи и свежи, е да сте облечени подходящо.

Имате два варианта:

  • Ако маршрутът ви не е дълъг, изберете спортно облекло с  ежедневен дизайн. Гамата на B’TWIN за каране в градски условия е едновременно стилна и практична - с нея ще ви виждат на пътя и ще сте защитени от студа. От якета и дъждобрани до шапки и ръкавици, тази колекция е специално създадена от трима дизайнери за градска среда.

  • Изберете удобно облекло за колоездене (шорти, тениска и яке), ако маршрутът ви е по-дълъг. Ако се спрете на този вариант не забравяйте да си вземете дрехи, с които да се преоблечете. А ако разполагате и с душ, възползвайте се.

Велосипедни аксесоари, които предпазват дрехите ви от  замърсяване

Когато карате велосипед най-често се цапате по два начина - от пръските, които хвърлят гумите, и от следите, които оставя веригата, когато я докосвате с крак. За да избегнете това, се оборудвайте с калници и използвайте ленти за крачолите на панталона.

Ако вали, носете втори чифт панталони и дъждобран, за да останете сухи.

Комплект за ремонт

За да избегнете преждевременното приключване на пътуването, носете със себе си комплект за ремонт, който да включва вътрешна гума, щанга за гума, лепенки и лепило. Благодарение на него ще можете да реагирате бързо при спукване на гумата. Не забравяйте да носите ръчна помпа и многофункционален инструмент в багажника на велосипеда или в раницата си, за да напомпате спуканата гума.

photo-article-1

Редовно правете диагностика на велосипеда си

Както за автомобила, така и за велосипеда е изключително важно да преминава редовна диагностика. Доверете се на специалистите в ателието на нашите магазини, които  ще провеят състоянието на вашия велосипед и ще го отремонтират при нужда. Редовната диагностика и профилактика на велосипеда ще предотвратят евентуални механични повреди по време на пътуване.

Безопасно каране

photo-article-3-nl-mars-3

И накрая няма как да не наблегнем и подчертаем колко е важно да носите каска. Макар да не е задължително, силно препоръчваме носенето на каска, което гарантира допълнителна безопасност на пътя.

Видимостта на пътя също е от жизненоважно значение. Трябва да имате предни и задни светлини и рефлектори. B’TWIN разработи гамата аксесоари B’VISIBLE конкретно за тази цел.

Прави впечатление, че в града се появяват все повече велоалеи и колоездачни маршрути, които правят колоезденето още по-достъпно, а все повече хора избират този начин за придвижване. Включете се и вие!

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...