Експертите говорят - практични съвети за плувците

19 септември 2014 г.

[caption id="attachment_2819" align="alignright" width="300"]

Александра Костадинова и Радослав Димов, Dеcathlon Варна

Александра Костадинова и Радослав Димов, Dеcathlon Варна[/caption]

15-ти септември отново ни посрещна с много дъжд, но ние вярваме, че това е добър знак – поне ще ни върви по вода през предстоящата учебната година. Говорейки за вода, няма как да нe споменем един от любимите ни водни спортове – плуването. След като започна да застудява и да вали все по-често, си дадохме сметка, че лятото няма да излезе на бис, вече се е сбогувало с нас и е време е да напуснем морския бряг и да продължим практикуването на плувни спортове на закрито. Колективът ни от отдел „Водни спортове” в Декатлон Варна, до един запалени и вечно усмихнати спортисти, на драго сърце сподели своите впечатления от опита си с продукти, подходящи за плувните басейни. Запознайте се с Радо и Алекс. В следващите редове може да прочетете какво споделиха те за някои от нашите продукти – надяваме се да ви помогнат в избора за оборудване за плуване.

Кърпа Nabaji Kingcham

Радо: Имам я от доста години и това, което ми прави впечатление е, че е доста устойчива на износване и пране, което е голям плюс за такъв продукт. Кърпата е специално предназначена за спортисти и любители на плуването, като основната й цел е да попива водата от тялото непосредствено, когато човек излезе от басейна. Във Варна съм виждал да я използват скачачи от трамплин във вода, за да могат да се подсушат след скоковете!

Кърпата се предлага в много различни цветове и размери – от малки размери подходящи за ръце до такива, подходящи за цялото тяло.

kc-mirto-80x130sm-violetova (1)_1

Какви са основните й характеристики?

Материалът, от който е изработена, е микрофибър. Той има свойството да попива много бързо, като в същото време му отнема много малко време, за да изсъхне. Заради компактните си размери и малкото си тегло, кърпата е подходяща за пренасяне не само от трениращите плуване, а дори и от хората, занимаващи се с планински туризъм.

Сподели ни къде си използвал кърпата?

Използвам я предимно на плаж като допълнение на основната ми плажна кърпа и за директно попиване при излизане от водата. Държа да подчертая, че кърпата е изработена като аксесоар за практикуващите спортове в басейн, но благодарение на качествата й може да се използва като допълнение за много видове дейности.

Какви са недостатъците ? За какво не е подходяща кърпата Kingcham?

Кърпата върши перфектно работата, за която е предназначена. Като недостатък мога да изтъкна това, че е много тънка и не придава необходимата мекота, ако някой я използва за плажна кърпа например.

Някакви полезни съвети за употребата й?

Препоръчително е да се остави да изсъхне напълно преди да бъде сгъната и прибрана. Може да се пере често без да се нарушат цветът или целостта й.

Оценката ми за кърпата е много добра. Компактна и лека е. Друг плюс са здравината и издръжливостта й, които гарантират дългия й живот. Попивателните й качества са безспорни, като в същото време съхне много по-бързо в сравнение с памучните такива. Кърпата трудно задържа пясък, което е голямо предимство на плажа например :)

Плувни очила Light на Nabaji

pluvni-ochila-light-za-vazr_1

Алекс, за какъв тип дейност са подходящи очилата Light на Nabaji?

Очилата са подходящи за първите стъпки в плуването, когато все още учиш основните движения и техники, и не е необходимо да "гониш" резултати. Универсален размер са и може да се ползват от деца и от възрастни. Изключително добро съотношение цена-качество за хора, които ходят да плуват само за движение и тонус.

Какви са основните характеристики на продукта?

Очилата имат прозрачно бяло стъкло, което ги прави подходящи за зимния сезон, тъй като в откритите и закрити басейни зимата е по-мрачно и тъмно (огледалните стъкла с цветно или тъмно стъкло например са предназначени за летния сезон с цел да предотвратяват заслепяването от слънцето). Очилата имат силиконов ластик и силиконово уплътнение. Имат възможност за регулиране размера на ластика.

Къде си тествала очилата?

Тествах очилата в открит басейн в продължение на 1 час. За това време не ми се наложи да ги свалям поради замъгляване, благодарение на Anti-fog покритието.

Основни предимства на очилата са лесното регулиране на размера и силиконовото уплътнение, което беше тествано в реални условия от мен и резултатите са задоволитени: уплътнението не пропуска и прави добър вакуум. Предимство на очилата е това, че не причиняват болка при ползване и не оставят трайни следи (зачервяване, посиняване) след ползване - това го казвам от личен опит, защото плувам и с очила тип "шведки", които нямат уплътнение и след ползване оставят трайни зачервявания и слаба болка.
Недостатъкът е на модела е свързан с това, че образът под вода се пречупва по особен начин, но е въпрос на време да се свикне.

pluvni-ochila-light-za-vazr (1)

Какви полезни съвети за употреба би могла да ни дадеш?

Anti-fog покритието има своя "живот", т.е след определен период от време, обикновено до 3 месеца, то се износва и е необходимо да бъде подновено чрез специално предназначени за това спрейове. За да съхраните покритието за по-дълго време, не мокрете и не търкайте очилата от вътрешната страна.

Мрежест сак за плувни принадлежности NABAIJI

mrezest-sak-xl-sin-oranz

За какъв тип дейност е подходящ сакът?

Сакът е подходящ за хора, които спортуват редовно, и носят в себе си принадлежности за тренировка като дъска, пулбуй, плавници, преден шнорхел, педълси и др. Целта е принадлежностите, които сте ползвали и са мокри, да се прибират в торба тип мрежа, за да се оттича водата от тях и да не се спарват.

Какви са основни характеристики и предимства на продукта?

Сакът има дължина 66см и ширина 45см. Изработен е от мрежеста материя, има шнур със стопер за по-лесно отваряне и затваряне, който се ползва и като дръжка за носене на рамо. Чантата има и карабинерче за закачане, както и ластик с помощта, на който чантата може да бъде сгъната в компактна форма голяма колкото портфейл. Освен за плувни пособия може да бъде използван и от трениращите фитнес, футбол, тенис и други спортове за прибиране на мокри дрехи и принадлежности след тренировка. Сакът има поле, в което може да напишеш името си - изключително полезно при състезания и тренировки, където има много деца и често ползват едни и същи принадлежности. Сакът съхне изключително бързо и е много лек и удобен за носене. Събира доста неща, защото мрежата е разтеглива и може да приема разнообразни форми. Синият цвят не се цапа бързо, а електриково оранжевото му придава свежест.

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...