ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА С ЛЕТЯЩ ФИНАЛ

11 октомври 2019 г.

Декатлон Варна, 09.11., събота, 11:00 часа

2019-10-TENNIS-1200x628-1.jpg

Каним всички фенове на спорта тенис на маса на турнир в Декатлон Варна с изненадващ финал!

ОФИЦИАЛНА ДАТА - 09.11.2019 ГОДИНА

Заповядайте в Декатлон Варна, където ще проведем първата част на състезанието от 11:00 до 14:00 часа. Разпределението на записалите се ще откриете на място. Екипът е подготвил хилки, топчета и символични награди!

Финалът ще бъде се проведе от 18:30 до 20:00 часа и ще бъде най-интересен - аeро тенис на маса в залата на нашите партньори от спортен клуб "Чудните скали".

За да участвате трябва да:

  • имате навършени 16 години;
  • направите предварителна регистрация:

РЕГИСТРИРАНЕ ТУК 

Вижте видео, показващо как се практикува айро тенис на маса (ТУК)

Правила за провеждане на двубой по тенис на маса:

  1. Сервиса се изпълнява след като пинг-понг топчето се постави на дланта на свободната ръка. Ръката трябва да бъде неподвижна, отворена и протегната с изпънати пръсти и свободен пален.
  2. През цялото време свободната ръка по време на контакта си с топката при сервиса трябва да е над нивото на игралната повърхност.
  3. Третата стъпка е изпълняващия сервис да хвърли пинг-понг топчето с помощта на свободната ръка на 16 см нагоре, бед да и придава никакво въртеливо движение.
  4. След като бъде хвърлено пинг-понг топчето, изпълняващия сервис трябва да го удари от най-високата му точка на своята траектория, така че топчето първо да се удари в неговот поле, след което да премине над мрежата и да се удари в противниковото поле.
  5. При игра на двойки в тениса на маса топката трябва първо да докосне половин полето на сервиращия и след това половин полето на посрещащия.
  6. Ако при опит за подаване сервиращият пропусне да удари топката той губи точка.
  7. При изпълнение на началния удар в тениса на маса /в момента, когато ракетата влиза в съприкосновение с топката/ топката трябва да се намира зад крайната линия на полето на сервиращия или зад нейното мислено продължение.
  8. Изпълняващия сервис в тениса на маса трябва да изпълни началния удар по най-добрия начин, като осигури правилна преценка на съдията или неговия помощник, които да преценят, че сервиса отговаря на правилата за изпълнение на сервис в играта тенис на маса.
  9. Освен в случаите, когато има назначен помощник-съдия, следящ за правилното изпълнение на началните удари, съдията има право и може при първия случай в дадена среща, при който има съмнение относно правилността на изпълнен сервис, да спре играта и предупреди сервиращия, без да отсъжда точка.
  10. При всеки следващ случай в същата среша, когато отново съществува съмнение относно правилното изпълнение на сервиса от същия състезател, поради същата или друга причина състезателят ще загуби точка.
  11. Когато е съвсем ясно, че сервиращият не се съобразява с изискванията за правилно изпълнение на сервиса, тогава той няма да бъде предупреден, а направо ще загуби точка както при първия, така и при всеки следващ случай.
  12. По изключение може да не се изисква точно спазване на изискванията за изпълнение на сервиса /началния удар/, ако преди започване на играта съдията бъде уведомен, че даден състезател е възпрепятстван поради физически недостатък да се съобразява с посочените изисквания.

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...