Влезте във форма с водни спортове

3 август 2016 г.

През последните години водните спортове набират все по-голяма популярност. Ще ви запознаем с някои от актуалните водни спортове, които, освен че са приятни и забавни, са и много ефективни.

2016-08-68-aquasports-ils-ont-le-vent-en-poupe_0.jpg

Акваспининг

Това е най-нашумелият воден спорт в момента. Практикува се с уред, наречен акваспинер, който се поставя на дъното на басейн. Така можете да въртите педали във водата, което увеличава аеробното натоварване.

Точно както традиционната велотренировка, и тази ви позволява интензивно да натоварите бедрата благодарение на съпротивлението на водата.

С този спорт се изгарят между 300 и 500 ккал на тренировка, оформят се бедрата и седалището и се намалява целулитът благодарение на дрениращия  ефект на водата.

АКВАДЖОГИНГ

Това е групова тренировка в басейн. Екипирани с колан или жилетка с тежести, трениращите загряват с няколко дължини бавно бягане. Същинската част на тренировката продължава минимум 45 минути и при нея се редуват бързо и бавно бягане.

Ползите от акваджогинга за тялото са многобройни - благодарение на налягането на водата, кръвта стига по-лесно до сърцето при ускоряване на сърдечния ритъм, като по този начин сърдечносъдовата система се натоварва по-малко, отколкото при бягане на суша. Освен това акваджогингът развива гъвкавостта, силата и издръжливостта.

АКВАЙОГА

nabaiji-conseil-aquagym-aquayoga-320x250


Основава се на упражненията от класическата йога, но се практикува във вода. За допълнителен комфорт ви препоръчваме да се екипирате с топ и обувки за водна гимнастика. Аквайогата е идеална за освобождаване от стреса и е много подходяща за бременни жени.

Не е необходимо да можете да плувате, за да практикувате аквайога. Благодарение на налягането, което упражнява водата върху мускулите ви, тези тренировки ще ви позволят да тонизирате цялото тяло без усилия и риск от травми.

АКВАБОКС

Това е „водната” версия на бойния спорт. Различни движения, заимствани от бойните изкуства, каратето, кикбокса и бокса, се изпълняват във вода в продължение на 45 минути, като едновременно с това правите аеробна тренировка и хидромасаж на тялото.

ВОДНА ГИМНАСТИКА

big_75ec61e035bd4e65bf3d54409ef522aa


Няма съмнение, че това е тренировката, която ще ви помогне да тонизирате и изваете цялото си тяло, стига да тренирате поне два или три пъти седмично в продължение на шест месеца. Тренировката включва аксесоари като топки, макарони от пяна, пулбуй, дъски за плуване и др.

Последно от Decathlon

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Подобни статии

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...

Публикувано на 9 април 2024

Loading...

Loading...